Stare igre iz prošlosti

Stare igre iz prošlosti

Stare igre iz prošlosti koje su bile aktualne

Ulice bile su mjesto za stare igre iz prošlosti ​​- unatoč činjenici da su mnoga djeca većinu svog vremena provodila u školama. Djeca bi dijelila igračke poput obruča, kuglica i skakaonica. Ostale igre uključivale su lovice i poskočice – koji se i danas igraju u školama i na igralištima. Romobili su bili popularni među velikom djecom u to doba jer bi im to uz bicikl bilo jedno od najdražih vozila.

Često bi proveli dulje u vožnji i poboljšavajući svoje igračke nego što su zapravo igrali s njima. Djeca su često igrala igre s loptom s definiranim pravilima, slično kao što su danas moderne igre u hokeju ili odbojci. Jedna popularna igra uključivala je crtanje krugova na podu i odbijanje lopte unutar kruga, a da je drugi igrači nisu uhvatili – sve vrijeme krećući se oko kruga kako bi odvukli pažnju ostalih igrača.

Ako nitko nije uhvatio loptu, igrač koji je izveo potez osvojio bi bod. I to su neke stare igre iz prošlosti koje su bile umiljene djeci.

Stare igre iz prošlosti prema vrsti igre

Ovo je popis na kojima su stare igre iz prošlosti koje su nekada igrala djeca, od kojih se neke igraju i danas. Tradicionalne dječje igre ne uključuju komercijalne proizvode kao što su društvene igre, ali uključuju igre koje zahtijevaju rekvizite poput školice ili pikula (igračke se uvrštavaju u popis igračaka, osim ako se igračke ne koriste u više igara ili ako pojedinačna igrana igra nosi ime po igrački; stoga je “konopac za skok” igra, dok je “Jakovljeve ljestve” igračka).

Iako se prenose prvenstveno usmenom predajom zbog toga što se ne smatraju prikladnim za akademske sudije ili pažnju odraslih, tradicionalne igre su, “ne samo da nisu uspjele nestati, već su vremenom evoluirale u nove verzije. Tradicionalne dječje stare igre iz prošlosti definirane su kao one koje se igraju neformalno s minimalnom opremom, koje djeca uče na primjeru od druge djece i koje se mogu igrati bez pozivanja na napisana pravila.

Te igre obično igraju djeca u dobi od 7 do 12, s određenom širinom na oba kraja dobnog raspona. Dječje tradicionalne igre (koje se nazivaju i narodne igre) su one koje se prenose s djeteta na dijete, s koljena na koljeno, neformalno od usta do usta, a većina dječjih igara uključuje najmanje dvije od sljedećih šest značajki u različitim omjerima: fizička vještina, strategija, šansa, ponavljanje obrazaca, kreativnost i vrtoglavica.

Klasične stare igre iz prošlosti

Kao roditelji, svi smo čuli tu žalbu: „Nemam što raditi. Dosadno mi je! ” Danas nam je tehnologija često zadano rješenje za dosadu, ali nije uvijek bilo tako. Prije se od djece općenito očekivalo da se zabave, igra je bio njihov odgovor. Kreativna igra univerzalna je ljudska aktivnost koja datira tisućama godina.

Djeca u drevnom Egiptu, Rimu i Grčkoj igrala su mnoge iste stare igre iz prošlosti koje danas igraju djeca. Igra se može činiti trivijalnom, ali kroz nju djeca uče vještine i pobjeđuju strahove, unapređujući razvoj djetinjstva. Igra, i za odrasle i za djecu, svojim sudionicima omogućuje privremeni predah od svakodnevnog života. Razigrani način razmišljanja može biti protuotrov za suvremeni stres. Igra također može biti vrijedan most za veze.

Koje dijete ne obožava roditelja ili baku i djeda koji su spremni prekinuti punoljetstvo zbog klasične stare igre iz prošlosti skrivača ili traži ribu? Igranje s djecom duboko je intimna aktivnost koja jača veze istovremeno prenoseći našu kulturu i vrijednosti. Sjetite se svojih omiljenih igara iz djetinjstva ili igara koje su igrali vaši roditelji.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako se igra gumi gumi

Kako se igra gumi gumi

Sjećate se kako se igra gumi gumi otkad ste bili dijete? Sa samo dugačkim komadom elastike i nekoliko parova voljnih gležnjeva, elastika je bila vrhunska igra zabave. Još bolji su bili sjajni džinglov

Kako istegnuti vrat

Kako istegnuti vrat

Ako već imate bolove u vratu ili negdje drugdje, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što započnete sa ovim savjetima kako istegnuti vrat. Kad se istegnete, osjetit ćete određenu napetost u vr

Kako ojačati noge

Kako ojačati noge

Pokušajte dodati vježbe kako ojačati noge u svoju rutinu treninga snage dva puta tjedno. Cilj bi vam trebao biti 10 do 15 ponavljanja po seriji i dva do tri seta po treningu. Budući da su mišići nogu

Pravila tenisa

Pravila tenisa

Pravila tenisa jasno definiraju kako mora izgledati teren na kojem se odvija teniski meč. Teniski teren za pojedinačne mečeve mora biti dug 23. 77m i širok 8. 23 metra, dok za meč parova mora biti šir