Kako se igra gumi gumi

Kako se igra gumi gumi

Kako se igra gumi gumi i sjećanje na tu igru

Sjećate se kako se igra gumi gumi otkad ste bili dijete? Sa samo dugačkim komadom elastike i nekoliko parova voljnih gležnjeva, elastika je bila vrhunska igra zabave. Još bolji su bili sjajni džinglovi koje ste pjevali dok ste skakali! Tako sjajna retro zabavna igra za zabavu djece. Ah, toliko sretnih dana provedenih igrajući lastike vani kao dijete!

Uključite svoju djecu u zabavu tako što ćete ih upoznati s njima. Za slučaj da ste zaboravili kako se igra gumi gumi, iz arhive smo iskopali nekoliko naših omiljenih i dali vam detaljne upute o njima. Samo ispišite i započnite! Ako nema dovoljno djece za igru ​​ili svi žele okrenuti, jednostavno stavite dvije teške stolice na oba kraja gumica i stvorite stopala za pomicanje.

Popularna igra o elastikama iz ranijih desetljeća vraća se, na iznenađenje djevojčica diljem svijeta. Mnoge majke vole igrati gumi gumi još kao dijete, pa je to bila igra kojoj se okrenula pokušavajući potaknuti vlastitu djecu da odlože ekrane i krenu van.

Kako se igra gumi gumi

Gumi gumi, pokazao nam je koliko zabavno može biti aktivno s prijateljima, stvarajući igre i napjeve. Dizajnirane kako bi djecu potakle na razmišljanje dok se kreću, igre s elastikom pomažu djeci da na zabavan i zanimljiv način izgrade svoj okvir za učenje. Igrajući igre s elastikom, djeca razvijaju kontrolu nad tijelom, prostornu svijest i vještine kretanja.

Vježbajući svoje skakanje i slijetanje, bilateralne pokrete i nizanje motoričkih vještina, djeca održavaju kondiciju, ali pomažući i mozgu da slijedi tok riječi, obrasce sekvenci i razvija kompetenciju udaraca. Lako je uz malo koncentracije naučiti kako se igra gumi gumi. Gumi gumi je igra na igralištu gdje djeca naizmjence skaču preko elastike ispružene između dvije druge dječje noge, skandirajući rime uključujući i mnoge popularne pjesmice kojih se zasigurno možete prisjetiti isto kao i toga kako se igra gumi gumi.

Elastik se postupno podiže, počevši od gležnja i napredujući tijelom, kako igra prolazi. Možda nećete moći pronaći igru ​​ni u jednoj trgovini, pa je najbolje odlučiti kupiti gumu i napraviti je sami. Izgledalo bi pomalo obično tako bijelo pa biste ga mogli obojati u više ili jednu vedru boju.

Kako se igra gumi gumi i kako započeti igru

Igru obično igraju tri ili više igrača pomoću niza gumenih vrpci koje su povezane u krug, obično dug najmanje promjera otprilike 2 metra ili elastičnim užetom. Dvoje sudionika (nositelji) okrenuti su jedni prema drugima na nekoliko stopa i postaviti žicu oko gležnjeva tako da bude napeta. Treći igrač (skakač) stoji između dvije strane užeta i mora izvesti niz sve težih poteza bez pogreške. Položaj žice se podiže dok se skakač kreće kroz razine, od gležnja do visine struka i više. Izvrsne su za istezanje.

Često se dijete toliko zaintrigira oblicima koje konop može učiniti da se proteže puno teže nego što bi to inače imalo. Tako je najlakše postaviti sve i pokušati u naumua kako se igra gumi gumi. Igra započinje odabirom uzorka skoka koji će slijediti i držačima koji drže gumenu traku oko gležnja. Mnogo je uzoraka skokova, a većinu prati pjesma. To se ponekad naziva “prva razina”. Skakač pokušava dovršiti odabrani obrazac. Ako su potezi uspješno dovršeni, tada se uže pomiče dalje prema gore i serija se ponavlja.

Kad uže postane previsoko da bi ga normalna osoba preskočila, igrač tada klekne i umjesto toga koristi ruke. Neki u ovom trenutku samo zaustavljaju igru, jer je igra puno lakša kada se koriste ruke. Ako skakač pogriješi, igrači rotiraju svoje pozicije i sljedeći igrač postaje skakač. Jednom kad igrač završi, ta se osoba prebacuje s nekom drugom osobom, i tako dalje, sve dok svi ne budu mogli igrati. Pokreti kako se igra gumi gumi uključuju skakanje i premještanje stopala na neki način.

Neki od najčešćih poteza su skakanje, tako da obje noge sletju izvan konopa, obje su unutar konopa, jedna je unutra, a druga vani ili su obje na vrhu konopa. Ti se potezi nazivaju “out” (može se smatrati “rasipanjem”), “in”, “side”, odnosno “on”, a njih dvoje sudionika skandiraju dok igrač izvršava ih. Neki drugi, rjeđi potezi uključuju manipulaciju užetom.

“Povlačenje” je kada skakač nogu ili nogama nosi bočnu stranu konopa, općenito prelazeći je preko druge strane. Prelazak konopa s nogama između njih su “dijamanti”. Jedan od tih poteza, nazvan “škare”, izvodi se tako da se objema nogama krene izvan konopa, a zatim se prekriže noge, s užetima u vuči, tako da se stvori formacija nalik škarama.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Stare igre iz prošlosti

Stare igre iz prošlosti

Ulice bile su mjesto za stare igre iz prošlosti ​​- unatoč činjenici da su mnoga djeca većinu svog vremena provodila u školama. Djeca bi dijelila igračke poput obruča, kuglica i skakaonica. Ostale igr

Kako istegnuti vrat

Kako istegnuti vrat

Ako već imate bolove u vratu ili negdje drugdje, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što započnete sa ovim savjetima kako istegnuti vrat. Kad se istegnete, osjetit ćete određenu napetost u vr

Kako ojačati noge

Kako ojačati noge

Pokušajte dodati vježbe kako ojačati noge u svoju rutinu treninga snage dva puta tjedno. Cilj bi vam trebao biti 10 do 15 ponavljanja po seriji i dva do tri seta po treningu. Budući da su mišići nogu

Pravila tenisa

Pravila tenisa

Pravila tenisa jasno definiraju kako mora izgledati teren na kojem se odvija teniski meč. Teniski teren za pojedinačne mečeve mora biti dug 23. 77m i širok 8. 23 metra, dok za meč parova mora biti šir