Kako istegnuti vrat

Kako istegnuti vrat

Kako istegnuti vrat i olakšati si bol

Ako već imate bolove u vratu ili negdje drugdje, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što započnete sa ovim savjetima kako istegnuti vrat. Kad se istegnete, osjetit ćete određenu napetost u vratnim mišićima. Ali ne biste trebali imati boli. Ako to učinite, odmah prestanite. Nagib prema naprijed i prema natrag kao način kako istegnuti vrat. To se može učiniti dok sjedite ili stojite na nogama. Neka vaši potezi budu polagani i glatki.

Počnite s glavom ravno preko ramena, a leđa ravno. Spustite bradu prema prsima i zadržite 15-30 sekundi. Opustite se i polako podignite glavu gore. Nagnite bradu prema stropu i podignite bazu lubanje prema leđima. Zadržite 10 sekundi, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite set nekoliko puta. Učinite to svaki dan. Bočna rotaciju možete raditi sjedeći ili stojeći.

Držite glavu ravno iznad ramena, a leđa ravno. Polako okrenite glavu udesno dok ne osjetite istezanje u boku vrata i ramena. Zadržite istezanje 15-30 sekundi, a zatim polako ponovno okrenite glavu prema naprijed. Ponovite s lijeve strane. Napravite do 10 serija.

Kako istegnuti vrat ako je ukočen

Lagano ispružite vrat gledajući prema gore i vraćajući glavu unatrag, a ramena i leđa nepomični. Nakon što se glava vrati unatrag koliko može bez pojačane boli, pokušajte zadržati istezanje 5 sekundi prije nego što vratite glavu u neutralni (početni) položaj. To je najbolji način kako istegnuti vrat koji je ukočen.

Tijekom vježbe ekstenzije vrata, istezanje se osjeća uz prednji dio vrata kroz grlo. Također se mogu osjetiti mišići koji rade na stražnjem dijelu vrata, od baze lubanje pa sve do gornjeg dijela leđa. Savijanje vrata (savijanje prema naprijed): postupno spustite bradu prema prsima i gledajte prema dok samo pomičete glavu.

Nakon što se glava savila naprijed koliko god udobno može ići, zadržite istezanje 5 sekundi prije nego što se vratite u neutralni položaj. Istezanje savijanja vrata osjeća se na cijelom stražnjem dijelu vrata. Bočno savijanje vrata (savijanje bokom u stranu) također je dobra vježba kako istegnuti vrat. Polako savijte glavu u jednu stranu, na primjer približavanjem lijevog uha prema lijevom ramenu.

Tijekom ovog istezanja ramena i leđa ostaju nepomični dok se vrat bočno savija u stranu. Nakon što se glava savila koliko god može udobno otići u stranu, pokušajte zadržati istezanje 5 sekundi prije nego što vratite glavu u neutralni položaj. To se istezanje zatim ponavlja u suprotnom smjeru. Kada se izvodi bočna fleksija vrata sa savijenom glavom prema lijevom ramenu, rastezanje se osjeća uz desnu stranu vrata.

Kako istegnuti vrat svaki dan

Bolovi u leđima i vratu uobičajeno su iskustvo mnogih ljudi u njihovom svakodnevnom životu. Ovim jednostavnim istezanjem možete umanjiti bol i naučiti kako istegnuti vrat. Većina nas u jednom ili drugom trenutku osjeća ukočenost ili bol u vratu i leđima. Dobra vijest je da postoje načini kako dobiti olakšanje. Istezanje leđa i vrata u redovitim razmacima može vam pomoći.

Rotacija trupa je odlična vježba za to kako istegnuti vrat. Ležeći na leđima, savijte oba koljena, držeći stopala ravno na krevetu ili podu. Polako pomičite koljena s jedne na drugu stranu tako da osjetite istezanje trupa. Držite ramena na mjestu i ne podižite ih dok se koljena okreću. Držite istezanje 3 do 5 sekundi u svakom smjeru. Ponovite ovo istezanje 10 do 15 puta. Nadalje, sjednite na stolicu i dopustite si da se potpuno spustite. Opustite se 2 do 3 sekunde u ovom položaju, a zatim se izvucite uspravno, naglašavajući krivulju donjeg dijela leđa što je više moguće.

Ovo je “ekstremna” ili pretjerana verzija ispravnog držanja tijela. Zadržite se u ovom položaju 2 do 3 sekunde, a zatim se vratite u potpuno opušten položaj. Ponovite ovo istezanje 10 do 15 puta. Stojeći lumbalni produžetak: stanite uspravno, blizu stabilne površine kojom se po potrebi možete održati. Stopala postavite najmanje u širini bokova.

Poduprite donji dio leđa tako što ćete ruke staviti na mali dio leđa vrhovima prstiju usmjerenim prema dolje tako da se sretnu u središtu kralježnice. Polako se savijte unatrag u struku koliko god udobno možete, držeći ruke kako biste bili stabilni i držeći koljena uspravna. Zadržite se u ovom položaju 1 do 2 sekunde, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite ovo istezanje 10 puta.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Stare igre iz prošlosti

Stare igre iz prošlosti

Ulice bile su mjesto za stare igre iz prošlosti ​​- unatoč činjenici da su mnoga djeca većinu svog vremena provodila u školama. Djeca bi dijelila igračke poput obruča, kuglica i skakaonica. Ostale igr

Kako se igra gumi gumi

Kako se igra gumi gumi

Sjećate se kako se igra gumi gumi otkad ste bili dijete? Sa samo dugačkim komadom elastike i nekoliko parova voljnih gležnjeva, elastika je bila vrhunska igra zabave. Još bolji su bili sjajni džinglov

Kako ojačati noge

Kako ojačati noge

Pokušajte dodati vježbe kako ojačati noge u svoju rutinu treninga snage dva puta tjedno. Cilj bi vam trebao biti 10 do 15 ponavljanja po seriji i dva do tri seta po treningu. Budući da su mišići nogu

Pravila tenisa

Pravila tenisa

Pravila tenisa jasno definiraju kako mora izgledati teren na kojem se odvija teniski meč. Teniski teren za pojedinačne mečeve mora biti dug 23. 77m i širok 8. 23 metra, dok za meč parova mora biti šir