Koliko traje hokejaška utakmica

Koliko traje hokejaška utakmica

Koliko traje hokejaška utakmica na ledu

Zanima vas koliko traje hokejaška utakmica na ledu? Onda ste na pravom mjestu jer ćete unutar ovog teksta naći sve o tome koliko traje hokejaška utakmica na ledu. Profesionalna utakmica hokeja na ledu se sastoji od tri perioda od dvadeset minuta. Vrijeme se računa samo onda kada je pak u igri. Momčadi mijenjaju strane nakon svakog perioda, uključujući i produžetke.

Računajući cijelo vrijeme, odnosno vrijeme utakmice i vrijeme prekida, utakmica hokeja na ledu ukupno traje oko dva sata i dvadeset minuta. Ukoliko tijekom regularnog dijela nema pobjednika, onda se odlazi u petominutni produžetak. Postoji mogućnost da se ni u produžecima ne sazna pobjednik te se tada pobjednik odlučuje uz pomoć penala.

Svaka ekipa bira tri izvođača i pobjednik je ona ekipa koja zabije više penala. Hokejaške utakmice na ledu amatera i djece su također podijeljene na tri perioda, ali vremenski kraća nego kod profesionalaca. Ukoliko vam je ostalo još nepoznanica o samoj utakmici hokeja na ledu, posjetite službene stranice NHL-a ili Olimpijskih igara i tamo možete saznati sve što vas zanima o hokeju na ledu.

Koliko traje hokejaška utakmica na travi

Želite znati koliko traje hokejaška utakmica na travi? Ako je vaš odgovor da, onda svakako morate pročitati ovaj tekst koji vam donosi odgovor na to koliko traje hokejaška utakmica na travi. Utakmica hokeja na travi se sastoji od dva poluvremena od 35 minuta i pauze između njih od 5 minuta.

Takva vremenska konstrukcija utakmice hokeja na travi je najčešća, ali postoje i druge vremenske konstrukcije koje pojedini savezi oforme. Od 2014. godine međunarodne utakmice su podijeljene u četiri perioda u trajanju od 15 minuta i sa pauzom između 1. i 2. te 3. i 4. perioda od dvije minute. Pauza između 2. i 3. perioda iznosi 15 minuta.

U dvanaestom mjesecu 2018. godine FIH je najavio da će pravilo o 15 minutnim četvrtinama biti univerzalno od siječnja 2019. godine. Zanimljivo je da su utakmice između elitnih momčadi u Engleskoj podijeljene na četvrtine po 17 i pol minuta. Zanimljivo je kako se trajanje hokejaške utakmice mijenjalo prolaskom vremena.

Koliko traje hokejaška utakmica na rolama

Počeli ste pratiti hokej na rolama i želite znati nešto više o tom sportu pa tako i koliko traje hokejaška utakmica na rolama. Ukoliko ne možete naći zadovoljavajuće informacije, ne brinite, jer ovaj tekst sadrži sve potrebne informacije o tome koliko traje hokejaška utakmica na rolama. Samo trajanje utakmice ovisi o kategoriji momčadi koje igraju.

Naime, utakmice za ženske ekipe mlađe od 17 godina traju 40 minuta i podijeljene su na dva vremenski jednaka dijela. Seniorske ženske momčadi igraju utakmice u trajanju od 50 minuta. Također podijeljene na dva vremenski jednaka poluvremena. Muške ekipe mlađe od 15 godina igraju utakmice od 30 minuta, na dva poluvremena po 15 minuta.

Muške ekipe mlađe od 17 godina igraju utakmice u trajanju kao i ženske U-17 ekipe. Muške ekipe mlađe od 19 godina igraju utakmice vremenski jednake utakmicama koje igraju seniorske ženske momčadi. Muške seniorske momčadi također igraju utakmice od 50 minuta podijeljene u dva jednaka poluvremena od 25 minuta.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Stare igre iz prošlosti

Stare igre iz prošlosti

Ulice bile su mjesto za stare igre iz prošlosti ​​- unatoč činjenici da su mnoga djeca većinu svog vremena provodila u školama. Djeca bi dijelila igračke poput obruča, kuglica i skakaonica. Ostale igr

Kako se igra gumi gumi

Kako se igra gumi gumi

Sjećate se kako se igra gumi gumi otkad ste bili dijete? Sa samo dugačkim komadom elastike i nekoliko parova voljnih gležnjeva, elastika je bila vrhunska igra zabave. Još bolji su bili sjajni džinglov

Kako istegnuti vrat

Kako istegnuti vrat

Ako već imate bolove u vratu ili negdje drugdje, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što započnete sa ovim savjetima kako istegnuti vrat. Kad se istegnete, osjetit ćete određenu napetost u vr

Kako ojačati noge

Kako ojačati noge

Pokušajte dodati vježbe kako ojačati noge u svoju rutinu treninga snage dva puta tjedno. Cilj bi vam trebao biti 10 do 15 ponavljanja po seriji i dva do tri seta po treningu. Budući da su mišići nogu