Kako rasporediti treninge

Kako rasporediti treninge

Kako rasporediti treninge snage

Osjećate se slabo i odlučili ste to promijeniti? Zanima vas kako rasporediti treninge snage da budu efikasni i učinkoviti i da vam ne uzrokuju nikakve ozlijede? Onda ste na pravom mjestu jer upravo vam ovaj tekst donosi sve potrebne informacije o tome kako rasporediti treninge snage na pravilan način.

Prvo što trebate napraviti je definirati svoj krajnji cilj kada je u pitanju trening snage. Što njime želite postići. Nakon toga definirajte mjerljive ciljeve. Postavite takozvane SMART (specific, measurable, attainable, realistic, timely) ciljeve kako bi ih mogli pratiti. Zatim morate odlučiti koliko ćete dana u tjednu odvojiti za trening snage. Odaberite realni broj koji možete ispuniti. Nakon toga morate odabrati vježbe snage koje ćete raditi tijekom ciklusa treninga.

Nakon što ste odabrali vježbe, podijelite ih u grupe prema mišićnoj skupini te zatim odredite koji ćete dan raditi koju mišićnu skupinu. Ove odabrane vježbe bi trebali raditi 4 do 8 tjedana i nakon toga bi trebali odabrati nove vježbe kako bi svojim mišićima dali novi podražaj.

Kako rasporediti treninge u nogometu

Počinjete sa svojim radom nogometnog trenera i želite znati kako rasporediti treninge u nogometu? Ne znate kako započeti sa planiranjem svojeg rasporeda treninga, tj. ne znate kako ukomponirati treninge taktike i tehnike sa treninzima snage i kondicije? Ne brinite, kada pročitate ovaj tekst saznati ćete kako rasporediti treninge u nogometu.

Za uspješno planiranje treninga je važno da se tome pristupi sistematično i da se odredi struktura svih pojedinačnih vrsta treninga unaprijed. Plan treninga će vam pomoći sa tim. Svaka momčad ima svoj individualni plan treninga i taj se plan ne može prenijeti na drugu momčad. Morate razmisliti o svakoj pojedinoj vrsti treninga koji želite trenirati i pri tom morate imati u vidu fizičko i psihičko stanje svojih igrača.

Kako bi vaš plan treninga bio uspješan ne dozvolite da vam ikakve distrakcije stanu na put. Budite svjesni toga da svaki trening ne ide kompletno onako kako se zamisli. Ako u shvatite da neke stvari treba mijenjati, slobodno to i napravite. Ne budite tvrdoglavi kada je u pitanju vaš plan treninga.

Kako rasporediti treninge kao MMA borci

Fascinirani ste snagom i izgledom MMA boraca i sada želite izgledati kao oni? Ne znate kako morate trenirati da bi to postigli? Pročitajte ovaj tekst i saznajte kako rasporediti treninge kao MMA borci. Organiziranje MMA trening može biti jako komplicirano. MMA trening uključuje treniranje boksa, muay thai, hrvanja, juijitsua, snage i kondicije.

To je mnogo stvari koje se moraju kombinirati. Jedan od najvećih problema koji se veže uz to kako rasporediti treninge kao MMA borci je taj što većina ljudi koji žele tako trenirati, treniraju previše i sa puno intenziteta. Žele sve komponente trenirati istovremeno, što nije preporučljivo. Takvo treniranje dovodi do umora, loše izvedbe i ozljeda. Preporučljivo je da trenirate svaki dan, ali da dnevno odradite jednu ili dvije komponente koje čine kompletni MMA trening.

Tako ponedjeljkom možete trenirati boks i kondiciju, utorkom hrvanje i snagu, srijedu rezervirajte samo za muay thai, četvrtkom radite kondiciju i snagu, a petkom se fokusirajte na tehniku hrvanja. Ovo je samo jedan od primjera kako može izgledati tjedni MMA trening, a na vama je da ga složite onako kako vama najviše odgovara.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Stare igre iz prošlosti

Stare igre iz prošlosti

Ulice bile su mjesto za stare igre iz prošlosti ​​- unatoč činjenici da su mnoga djeca većinu svog vremena provodila u školama. Djeca bi dijelila igračke poput obruča, kuglica i skakaonica. Ostale igr

Kako se igra gumi gumi

Kako se igra gumi gumi

Sjećate se kako se igra gumi gumi otkad ste bili dijete? Sa samo dugačkim komadom elastike i nekoliko parova voljnih gležnjeva, elastika je bila vrhunska igra zabave. Još bolji su bili sjajni džinglov

Kako istegnuti vrat

Kako istegnuti vrat

Ako već imate bolove u vratu ili negdje drugdje, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što započnete sa ovim savjetima kako istegnuti vrat. Kad se istegnete, osjetit ćete određenu napetost u vr

Kako ojačati noge

Kako ojačati noge

Pokušajte dodati vježbe kako ojačati noge u svoju rutinu treninga snage dva puta tjedno. Cilj bi vam trebao biti 10 do 15 ponavljanja po seriji i dva do tri seta po treningu. Budući da su mišići nogu