Što je životno osiguranje

Što je životno osiguranje

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:32
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je životno osiguranje i zašto je ono važno?

Osnovni cilj samog životnog osiguranja je financijska zaštita vaše obitelji u slučaju da vam se dogodi smrt ili teška bolest. Gubitkom voljene osobe najčešće nastupa tuga i bol, koju slijede financijski gubici i troškovi. Prije svega, javljaju se troškovi sprovoda, zatim mogući troškovi u obliku dugovanja preminule osobe i neplaćeni kredit. Gubitak člana obitelji može ostaviti veliki trag na financijsku stabilnost obitelji, i zato je poželjno da je svaki član obitelji na određeni način osiguran. Sada kada pobliže znamo što je životno osiguranje, postavlja se pitanje da li je moguće novac dobiti i prije smrti ili bolesti? Da.

U slučaju da polica istekne i da nije došlo do navedenih ishoda, tada se cijela novčana svota isplaćuje osiguraniku, ili je moguće zatražiti njeno produljenje. Kako još možemo opisati što je životno osiguranje? Na životno osiguranje mnogi gledaju kao na prisilnu štednju, jer je novac nemoguće podići do isteka police ili njenog korištenja u gore navedene svrhe. Danas možemo odabrati klasičnu ili mješovitu policu životnog osiguranja, ovisno o željama i potrebama. Polica životnog osiguranja je dobra investicija za vas same, i baše voljene.

Što je životno osiguranje i kako se ono razlikuje od štednje u banci?

Često se postavlja pitanje što je životno osiguranje i kako se ono razlikuje od štednje u banci? Polica životnog osiguranja uz štednju sadržava i pokriće u slučaju smrti ili teškog oboljenja osiguranika, što znači da se u navedenim slučajevima isplaćuje puna svota koja je do navedenog dana uplaćena. Klijenti najčešće biraju mješovitu policu životnog osiguranja jer je nju moguće ostvariti u slučaju doživljenja ili smrti. U skladu s navedenim, postoje dva razna iznosa (osigurana svota koja se daje za slučaj doživljenja, i osigurana svota u slučaju bolesti ili smrti).

Isto tako, u samom ugovoru osiguravatelja definiraju se dva korisnika osiguranja – korisnik osiguranja u slučaju doživljenja, korisnik osiguranja u slučaju smrti. Mješovito životno osiguranje se može opisati kao proizvod životnog osiguranja koji ima obilježja štednje, što znači da se ono isplaćuje pri isteku. Međutim, treba naglasiti da je cilj životnog osiguranja osiguravanje, ne štednja. Sada kada pobliže znamo što je životno osiguranje, važno je pojasniti razlike između njega i štednje. U slučaju da se dogodi smrt štediše, nasljednicima će se isplatiti samo uplaćeni iznos do zadnje uplate i pripisane kamate. Životno osiguranje možemo opisati kao veću financijsku sigurnost sebe i svojih voljenih.

Što je životno osiguranje i kako ono funkcionira?

Kada se odlučite na ugovaranje životnog osiguranja, sami birate određenu svotu koju želite osigurati, točnije, točan iznos novaca koji će se dobiti: U slučaju da se osiguranik razboli ili umre, u slučaju da osiguranik doživi istek police. Kada se postavlja pitanje što je životno osiguranje uvijek se priča o osiguranju u slučaju nepredviđene smrti ili bolesti, no rijetko kada se naglašavaju pozitivne strane. Koje su pozitivne strane životnog osiguranja? Ono vam donosi bezbrižan život. U bilo kojem trenutku znate da ste vi i vaša obitelj sigurni bez obzira na bilo kakvu tragediju.

Doživljenje je svakako najljepši dio životnog osiguranja, jer ono je pozitivna vijest za osiguravajuće kuće i samog osiguranika. Dodatni novac uvijek dobro dođe, osobito kada dođe u obliku pomalo neplanirane štednje. Da li smijete iskoristiti novac koji dobijete prilikom doživljenja? Da. On je vaš novac koji ste marljivo sakupljali godinama u slučaju da vam se nešto dogodi. Što je životno osiguranje? Ono se može opisati kao najbolja i najisplativija investicija u sebe same i vašu obitelj.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

U današnjem brzom svijetu, potreba za hitnim financijskim sredstvima može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Ako se pitate kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju, važno je znati ključne korake