Kako uštedjeti na troškovima života

Kako uštedjeti na troškovima života

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Štednja osigurava neizvjesnu budućnost

Stara mudrost glasi “tko radi, ne boji se gladi”, ali odmah za njom dolazi ona “tko štedi, više vrijedi. Obzirom da je trošenje postalo način života u konzumerističkom društvu, mnogim često trebaju gotovinski krediti da održe taj, često sumanuti način trošenja. Tko razmišlja o štednji kada se toliko toga nudi primamljivo umotano u marketinške pakete, no, štednja osigurava u neizvjesnu budućnost, a uči se od malih nogu, u vlastitom domu, vrtiću, školi, fakultetu i na poslu.

Hladno je doba godine, ali vjerujte štednja je moguća i na grijanju, smanjite temperaturu u zatvorenim prostorima barem za 2°, obucite se, ne morate usred zime biti u kratkim rukavima. Napraviti brzinsko prozračivanje na 5 minuta otvorite sve prozore, dovoljno je jedanput dnevno, jer stara mudrost kaže da “od smrada nije umro nitko, a smrzli su se mnogi”. Ako vam radi perilica za veš sa sušilicom ona grije prostor, kuhanje u nekoliko lonaca grije vašu kuhinju, smanjite grijanje.

Kupovanje na akcijama jest štednja ako ne pretjerujete

Hrana, odjeća, obuća i energija su najskuplje stavke u životnim troškovima i na svima se može uštedjeti. Kupovanje na akcijama jest štednja ako ne pretjerujete, na sniženju kupujte onolike količine hrane koju možete potrošiti do isteka roka trajanja, ne trebate grijati prostorije u kojima ne boravite, popravite pipe koje cure i smanjite troškove vode, ako peglate, smanjite grijanje jer pegla također grije prostor, kuhajte hranu koja ne zahtijeva dugo kuhanje, zdravija je i uštedjet čete plin.

Kako se provodi štednja pri kupovini odjeće i obuće, čak i ako robujete trendovima. Kupujte vintage komade, posudite nešto iz maminog i bakinog ormara, osvježite na kreativan način odjeću i obuću koju već imate u svojoj garderobi. Kreativni dodaci mogu biti marame, šalovi, krzneni detalji, čipka, perje, til, svila, razni sitni ukrasi, skraćivanje ili produživanje, dodavanje proreza, kreativni ukrasi od perli koji se mogu stavljati i na odjeću i na obuću, budite kreativni i izgledat ćete senzacionalno i skupo, a uštedjeli ste.

Je li uz troškove automobila moguća štednja

Moderni ljudi su vrlo komotni, za svaku sitnicu pale auto bez obzira na ples cijena goriva. Opravdavaju tu lakomislenu komociju uzrečicom “auto već odavno nije luksuz, nego potreba”, a tu su i rokovi održavanja auta, osiguranje, redovni tehnički pregled i mijenjanje guma. Umjesno je pitati je li uz troškove automobila moguća štednja i naravno, odgovor je da, moguća je. Redovno održavanje čuva vašu i sigurnost ostalih sudionika u promet, ali mogući su drugi oblici uštede.

Zamolite susjeda da uvedete zajedničko pravilo “parnih i neparnih dana”, pa se zajedno vozite na posao, jedan dan vašim autom, drugi dan njegovim, prepolovit ćete obojica troškove za gorivo. Idite pješice ili biciklom kad god je moguće, pogotovo na mjesta koja su vam blizu. Dobro i redovno održavani automobil se rjeđe kvari i dugoročno to je najisplativija štednja. A i smije vaš auto malo mirovati, vožnja javnim prijevozom je dobar način poštede automobila i uštede na troškovima goriva.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE