Koje cvijeće saditi u proljeće

Koje cvijeće saditi u proljeće

Koje cvijeće saditi u proljeće na balkonu

Proljeće je godišnje doba kada se priroda ponovno pojavljuje i oživljava nakon hladnih zimskih mjeseci. Lukovice raznobojnog cvijeća, tulipana i zumbula, koje ste posadili u jesen, polako izranjaju iz zemlje s prekrasnim nijansama, čineći vrt prekrasnom oazom boja i mirisa. Ali i proljeće je sezona za sadnju sjemena i šarenog cvijeća. Iako se mnoge lukovice koje cvjetaju u proljeće sade u jesen, čar vrtlarstva je što postoji pregršt mogućnosti sadnje u svakom godišnjem dobu. Proljetno cvijeće ispunit će vaš vrt najljepšim bojama i energijom radosti. Sve što trebate učiniti je imati ideju koje cvijeće saditi u proljeće ili odabrati ono koje vam najviše odgovara i najbolje preživljava na visokim temperaturama. Postoji niz opcija koje su idealne za tople dane. Prilikom odabira jednogodišnjeg ili višegodišnjeg cvijeta uzmite u obzir onaj koji dobro podnosi topla razdoblja i lak za njegu. Dakle, pažljivo planirajte koje cvijeće saditi u proljeće kako biste što duže uživali u ljepoti svog vrta.

Koje cvijeće saditi u proljeće u svom vrtu

Biljke donose radost na terasama i vrtovima oko kuće. Iako postoje brojne nedoumice koje cvijeće saditi u proljeće, najvažnije je odabrati ono koje ne zahtijeva previše njege i pristupačno je. Vanjski cvjetovi otporni su na visoke temperature, a među najboljima su petunije, geranium, zijevalice, begonije, neven, petunije, gladiole, karanfili, lijepe kata. Na tržištu možete pronaći razne sjemenke biljaka koje su idealne za sadnju u proljeće. Neven je idealan cvijet za vaš vrt jer će svojom lijepom bojom dati prekrasan izgled vrtu. Ne treba zaboraviti da ovo cvijeće zahtijeva puno vode, posebno u danima velikih vrućina. Vrlo je cijenjena ukrasna biljka. Dolazi iz mediteranskih područja, a odlikuje je velika otpornost. Patuljasti neven je jednogodišnja biljka za vrtove i balkone. Sadnju treba započeti u proljeće, a najbolje uspijeva uz pravilnu njegu. Osim ljepote koja krasi vrtove, izvrstan je pratilac s drugim šarenim cvijećem. Znajući koje cvijeće saditi u proljeće olakšat će cijeli proces.

Najbolje ideje koje cvijeće saditi u proljeće

Ako ste tek krenuli u svoju vrtlarsku avanturu, vjerojatno se pitate koje cvijeće saditi u proljeće. Planirate ukrasiti svoj vrt prekrasnim šarenim cvijećem, onda treba uzeti u obzir dva važna aspekta. To su temperatura i mjesto gdje ćete saditi biljke. Uvijek pripazite koliko ima izravne svjetlosti u dijelu vrta u kojem namjeravate saditi cvijeće i vodite računa o vremenu sadnje. Kako bi se cvijeće uspješno sadilo, ali i uzgajalo, savjet iz cvjećarna je da znate koje se stavljaju u zasjenjeni okoliš, a koje u hlad. Istodobno, postoje one vrste koje su osjetljivije kada su vanjske temperature niže. Ako niste sigurni koje cvijeće saditi u proljeće cosmea (Cosmos bipinnatus) je izvrsna opcija. Ovo cvijeće je uvijek prisutno u vrtovima. Lako se uzgaja i daje puno šarma kada se sadi u većoj skupini. Prilagođava se različitim uvjetima, zahtijeva umjereno zalijevanje i dobro podnosi sušna razdoblja. Dobro se prilagođava čak i na balkonu, a ljeti stvara prekrasan vizualni efekt. Ovaj cvijet voli toplu klimu, a ima ga u raznim bojama i nijansama.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE