Najljepše cvijeće za izražavanje ljubavi

Najljepše cvijeće za izražavanje ljubavi

Cvijeće izraz ljubavi i poštovanja

Cvijeće je oduvijek bilo izraz ljubavi, strasti, romantike, poštovanja, radosti, veselja, svečanosti. Različite su vrste cvijeća inspirirale brojne umjetnike koji su ih slikali, pisce koji su pisali o cvijeću, dizajnere koji ukrašavaju prostorije cvijećem.

Svaka žena, djevojka se se razveseliti kada dobije buket cvijeća kojeg voli, a samo jedna ruža na prvom susretu može biti dobar putokaz za nastavak veze. Čak i ne morate poklanjati bukete voljenoj osobi samo za godišnjice, rođendane ili Valentinovo. Ako usred radnog tjedna iznenadite svoju voljenu osobu malim buketićem šarenog cvijeća ili samo jednom ružom vjerujte takav poklon će imati veći značaj i veći učinak nego najveći buket koji biste mogli kupiti za neku godišnjicu.

Cvijeće kao dar je oduvijek bilo znak pažnje, a pravilnim odabirom vrste cvijeća, boje, pa i količine možete puno toga poručiti voljenoj osobi. Jedino pravilo kod darivanja cvijeća je da ne darujete prevelike bukete sa previše cvjetova u buketu jer može izgledati neukusno, ponekad jedna ruža znači više nego buket od 101 ruže.

Koje cvijeće odabrati za svoju voljenu

Ukoliko ste tek na početku veze i niste još dobro upoznali svoju voljenu osobu te niste sigurni kakvo cvijeće ona voli jer se te teme niste stigli dotaknuti, nećete pogriješiti sa ružama. Čak ako i vaša voljena nije baš oduševljena sa ružama, nećete ostati bez osmjeha na njenom licu.

Ako se odlučite na crvene ruže nećete pogriješiti jer ruža je kraljica cvijeća, a crvenim ružama ćete izraziti ljubav i strast, no čak ako se odlučite i na bijele ruže poruka će biti da dajete čistu i nevinu ljubav koja teži savršenstvu, sa tonom svečanosti.

Orhideje su također odličan izbor jer one predstavljaju ljubav prema životu, a mogu se poklanjati u raznim prigodama koje mogu biti svečane ali i ne moraju biti svečane. Elegantna orhideja, to nježno cvijeće donosi ljubav, sklad i harmoniju. Simbolizira savršenstvo, ljubav i prirodnu ljepotu. U kineskoj filozofiji orhideja donosi obiteljskoj sreći i poboljšava plodnost pa stoga kao poklon voljenoj osobi svakako puno govori.

Cvijeće tulipana, karanfili ili suncokreta

Ukoliko se želite odmaknuti od tradicionalnih ruža ili nježnih orhideja možete se odlučiti za tulipane i to bijele tulipane koji simboliziraju iskrenu ljubav, sreću i simpatiju. Crveni tulipani kao i ruže su cvijeće koje simbolizira ljubav i strast, dok žuti tulipani simboliziraju prijateljstvo pa žuti tulipani nisu prigodni za izražavanje ljubavi.

Buketi karanfila kao i buketi ruža djelovat će impresivno, no kod karanfila boja ne igra ulogu, pa buket može biti i šaren od različite boje karanfila od bijele, roze, crvene, ružičaste, što šareniji buket karanfila to je veselija poruka koju šaljete.

Suncokret je cvijeće koje samo po sebi odiše toplinom sunca i donosi toplinu ljubavi vašoj voljenoj. Buketom suncokreta ćete svakako donijeti toplinu ljubavi, sreću, a zapravo suncokreti nose i skrivenu poruku a to je da dajete svoj ponos i najiskrenije osjećaje. Kinezima suncokret predstavlja besmrtnost i dugovječnost kojim se slavi dug život pun sreće, a žuta boja predstavlja inteligenciju i vitalnost.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Mjesec – značenje Mjeseca u astrologiji

Mjesec – značenje Mjeseca u astrologiji

Moćni planet našeg noćnog neba ima snažan utjecaj na čovjeka, na sva njegova stanja i zbivanja, kao i na sveukupni život na zemlji. Dok ravna plimom i osekom, smjenom ciklusa i godišnjih

Što je otok u kuhinji

Što je otok u kuhinji

Za početak, ako ste gledali moderno uređene kuhinje na raznim web stranicama, zasigurno ste naišli na one koje sadrže kuhinjske otoke. Kuhinjski otoci su danas dio većine kuhinja, i to s razlogom. Što

Što je natalna karta

Što je natalna karta

Natalna karta, u svijetu astrologije poznatija kao i astrološka karta je karta koja nudi najprecizniju uvid u svaku osobu. Karta se izrađuje na temelju našeg horoskopskog znaka i otkriva

Kako se izrađuje natalna karta

Kako se izrađuje natalna karta

Svatko od nas je rođen u neko određeno vremensko doba, na određeni datum na određenom mjestu na Zemlji. U trenutku našega rođenja su planete i zviježđa bile poredane u nekom posebnom rasporedu,