Kako razgovarati sa supružnikom o štednji

Kako razgovarati sa supružnikom o štednji

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 24.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Štednja u partnerstvu sa supružnikom

Biti u odnosu sa supružnikom u kojem imate odnos međusobnog poštovanja sa zajedničkim interesima i ciljevima razgovor sa temom štednje svakako neće biti problem. Zajednički život donosi i zajedničke odluke, kada ste u vezi, braku, odluke koje donosite tiču se cijele obitelji, supružnika, djece i vas samih. Pa odluke svakako trebaju biti donesene uz nekakvo zajedničko savjetovanje ako ih trebate donijeti isključivo vi sami. Ukoliko novaca u zajedničkom kućanstvu nemate dovoljno hitri krediti mogu biti rješenje za vaše probleme, a u tom slučaju štednja ispada iz opcije jer viška novaca nemate.

Razgovor sa supružnikom o financijama svakako pripada tematici o kojoj ne biste trebali odlučivati sami, pa tako i štednja treba biti zajednička odluka. Možda ste u svom odnosu uredili financijsku situaciju da svako raspolaže s novcem samostalno kako zarađuje a zajedničke troškove dijelite popola, pa će tako odlika o štednjama biti individualna. No, čak i u tom slučaju trebate razgovarati sa supružnikom ako ste se odlučili na štednju jer neki troškovi će možda zbog toga trebati biti smanjeni, a oni ne bi trebali biti smanjeni na račun egzistencije zajedničkog života.

Štednja može biti bolna tema

U današnje vrijeme financijska neovisnost među partnerima je čest slučaj, pa tek u takvim situacijama je potreban razgovor između partnera ukoliko je jednom od partnera prioritet štednja umjesto rastrošnog života. No, možda upravo to dovede do razmimoilaženja u mišljenjima i razdora u vezi.

Često se dešava da u našem paterijaharnom društvu mišljenje da muškarac u vezi treba biti hranitelj obitelji, a ženi je mjesto u kuhinji. No, nit to baš tako, žene su vrlo često visoko obrazovane i imaju uspješne dobro plaćene karijere i posao, pa nerijetko zarađuju više od svojih partnera. To svakako nekim muškarcima može biti udarac na ego jer je odgajan u duhu patrijarhata.

U takvim bi se situacijama ako žena zarađuje više od svog supružnika i odluči da je je štednja način da sakupi novac za neki cilj, muškarac mogao osjećati isključenim iz financija svoje žene. Prvo zato što žena zarađuje više od njega, a drugo žena odvaja novac sa strane i on ne sudjeluje u tome jer nema sa čime sudjelovati. To svakako vodi u situaciju narušavanja bračnih odnosa ako muškarac ne može svladati svoj ego.

Štednja i troškovi života

U zajedničkom kućanstvu svakako imate i zajedničkih troškova, kao što su režije struja, voda, plin ili neko drugo gorivo za grijanje, troškovi održavanja automobila, jednog ili možda dva automobila, školovanje i briga o djetetu ili djeci, kućni ljubimci o kojima također treba voditi brigu.

U iskrenom razgovoru o vašim zajedničkim financijama i zajedničkim troškovima možete ostvariti i kompromis sa supružnikom čak i kada su njegovi interesi drugačiji. Vjerujte dogovorom se može svašta promijeniti, pa čak i kad vi zarađujete manje od supružnika a želite da se štednja u vašim financijama uvede kao jedna od stavaka normalnog života.

Možda vam je dosta rastrošnosti i zabave, pa želite razmišljati o budućnosti i ostaviti novac sa strane za neke lošije dane. O tome kakav će štednja imati oblik, da li će to biti neka vrsta životnog osiguranja, kupovanje investicijskog zlata ili nekih drugih financijskih transakcija, ili ćete samo otvoriti račun oročene štednje, stvar je dogovora vas i vašeg supružnika i zajedničke odluke.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

U današnjem brzom svijetu, potreba za hitnim financijskim sredstvima može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Ako se pitate kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju, važno je znati ključne korake