Kako se izvući iz minusa

Kako se izvući iz minusa

Prvi korak kako se izvući iz minusa

Dug se nagomilava brže nego što mnogi od nas shvaćaju. Ako, primjerice, imate puno duga s kreditnom karticom s visokim kamatama, može se osjećati kao da nikada nećete postići napredak. Srećom, moguće je brže se izvući iz duga ako to riješite na pravi način. Osim toga, pritom biste mogli uštedjeti značajan iznos novca. Otplata duga može se činiti neodoljivom, ali ne mora biti ako imate plan kako se izvući iz minusa.

Prvi korak kako se izvući iz minusa je znati kamo trenutno ide vaš novac. Tada možete početi smanjivati ​​nepotrebne troškove i koristiti rezervni novac za otplatu duga. Uštedjet ćete novac i brže ćete otplatiti dug ako započnete s najdužim kamatama. Kredit za konsolidaciju duga mogao bi vam pomoći smanjiti kamatnu stopu koju plaćate na svoj dug. Za početak zapišite koliko novca primate svakog mjeseca. Uključite prihod od posla i bilo koje druge izvore. Dalje, zabilježite sve svoje stalne, fiksne troškove. Uključite stanarinu ili hipoteku, račune za komunalne usluge, premije osiguranja, minimalno plaćanje kreditnom karticom i namirnice. Pogledajte koliko obično trošite na nebitne troškove, poput večere ili zabave. Ako trošite više nego što zarađujete ili ako u proračunu nema dovoljno prostora za disanje, potražite područja na kojima možete smanjiti troškove kako biste smanjili troškove.

Kako se izvući iz minusa pomoću brze pozajmice

Kad pronađete dodatni novac koje nude brze pozajmice za otplatu dugova, morate odlučiti kako ga najbolje iskoristiti za to kako se izvući iz minusa. Najučinkovitiji alat za mnoge ljude ponekad se naziva strategijom lavine duga. Metodom lavine duga sastavljate popis svih svojih postojećih dugova, raspoređujući ih od one s najvišom kamatnom stopom do one s najnižom. Dok nastavljate s minimalnim uplatama od brze pozajmice na svaki račun, sav dodatni novac stavljate na račun s najvišom kamatnom stopom. Kad vam se otplati dug s najvećom kamatom, prijeđite na račun sa sljedećom najvišom kamatnom stopom. Nastavite ovaj postupak dok sav vaš dug ne ostane iza vas. Prvo se riješite duga s najvećom kamatom, brže ćete otplatiti dugove i s vremenom uštedjeti više novca u ukupnim kamatama te uspjeti u tome kako se izvući iz minusa.

Ako imate dug s visokom kamatom, konsolidacija duga može vam pomoći ubrzati otplatu. Uz konsolidaciju duga uzimate osobni zajam u banci ili kod drugog uglednog zajmodavca i njime podmirujete ostale dugove. Sada ćete imati samo jedan zajam za upravljanje i jednu mjesečnu uplatu za dalje.

Kako se izvući iz minusa štednjom

Učinite to sami! Izgradnja proračuna ključna je za bilo koji financijski plan, ali posebno kad otplaćujete dug. Ako tražite kako se izvući iz minusa preporučuje proračun 50/30/20: Osnovne troškove, poput stanovanja, zadržite na 50% prihoda. Zatim izdvojite 30% za potrebe, a 20% iskoristite za štednju i otplatu duga. Budući da ste usredotočeni na otplatu duga, možda ćete odlučiti koristiti novac iz svoje kategorije želja za dodatna plaćanja duga. To će brže izbrisati dug i pomoći vam uštedjeti na kamatama.

Nakon što ste proračun, pratite svoj napredak i ispitajte se uspijevate li u naumu kako se izvući iz minusa. Možete se postaviti za uspjeh automatiziranjem što je više moguće. Uvijek možete revidirati svoj proračun po potrebi. Razmotrite sve vještine koje imate, poput web dizajna ili kodiranja, a koje možete ponuditi da biste zaradili dodatni novac. Postoje i sporedni poslovi koje možete preuzeti kod kuće, poput prodaje stare odjeće putem interneta ili iznajmljivanja sobe na Airbnb-u. Ako uzimanje drugog posla zvuči iscrpljujuće, napravite ga kratkotrajnim i zaradite dovoljno za nekoliko dodatnih plaćanja prema dugu.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pozajmice bez plaćanja u naprijed

Pozajmice bez plaćanja u naprijed

Svjesni smo da novac nije najvažnija stvar na svijetu, no isto tako smo svjesni da sve u životu ima svoju cijenu, krenuvši od osnovnih životnih potreba kao što su hrana i stanovanje. Sva

Gdje posuditi novac

Gdje posuditi novac

Osim osoba rođenih u izrazito bogatim obiteljima, gotovo da nema osobe koja se u nekom trenutku života nije našla u nekim financijskim poteškoćama. Ukoliko imamo stabilna i stalna priman

Kako hitno posuditi novac

Kako hitno posuditi novac

Nikad ne znamo što nam život donosi. Ponekad dobijemo neka ugodna iznenađenja koja nam uljepšaju dan, a ponekad su iznenađenja koja nam se dogode daleko od ugodnih. Posebice su neugodan

Kako do brze pozajmice

Kako do brze pozajmice

Danas je postalo poprilično teško preživljavati samo uz novac koji zaradite preko svoje mjesečne plaće. Ako imate redovna primanja, vrlo vjerojatno će te imati dovoljno novaca za sve osnovne ži