Veza sa starijom ženom

Veza sa starijom ženom

Veza sa starijom ženom, izazovi, znatiželja i društvene predrasude

U našoj kulturi vlada puno seksualnih tabua i predrasuda, prema kojima je posve prihvatljivo da stariji muškarci imaju vrlo mlade ljubavnice, ali zrelije žene i mlađi muškarci u partnerskom odnosu izazivaju javnu sablazan, to je skandalozno i neprihvatljivo. Veza sa starijom ženom je tako prokazana kao neprihvatljiva, ali je činjenica da sve više muškaraca imaju veze sa starijom ženom. Poznato je iz literature da su u nekim nekim kulturama upravo zrele žene vodile obrede inicijacije dječaka u svijet odraslih muškaraca. Prvi seksualni odnos u životu mladog pripadnika plemena je bio obredno-religiozni čin koji je imao nešto mistično u sebi i koji mogla i smjela voditi samo odabrana zrela žena. Veza sa starijom ženom ne samo da je moguća i da može biti uspješna, nego je i sve učestalija. Možda se i ne radi o učestalosti, nego samo o hrabrosti i odlučnosti takvih parova da se prestanu skrivati, tražeći pravo javnosti govore jedno veliko NE društvenom licemjerju i predrasudama.

Veza sa starijom ženom, može li takva veza uspjeti i trajati

Mlađi muškarci vole ovakve veze jer su takve žene iskusnije, nesputanije i beskrajno strpljive #učiteljice”. Zrelije žene obično već imaju za sobom iskustvo braka i djecu i svog mlađeg partnera ne opterećuju idejama o udaji, nekoj novoj djeci, ali se često boje da će ih partner ostaviti zbog neke mlađe, pa je najučestalije pitanje i strah sabijeno u rečenicu: Može li takva veza uspjeti i trajati? Veza sa starijom ženom može i trajati i uspjeti ako je žena samostalna i neovisna, ako nije rob svoje djece i šire obitelji, ako se ne muči s tim što će drugi reći, ako ima hrabrosti živjeti svoj život po svojim pravilima. Veza sa starijom ženom je privatna, intimna stvar između dvoje odraslih ljudi i ako se toga drže, mogu uspjeti. No često takvoj vezi presudi mišljenje okoline, uplitanje obitelji i djece. U takvim vezama inače ima puno nesputane strasti, ali i puno straha da nešto tako lijepo ne može potrajati.

Veza sa starijom ženom, je li to zamjena za majku

NItko neće starcu kraj kojeg se šepiri mlada cura reći da ona želi oca ili djeda, ali starijoj ženi u vezi s mlađim muškarcem će svi govoriti da je on zapravo želi mamu. Istina je da postoje stari mladići koji su prerano sazreli i njihove vršnjakinje ili mlađe djevojke su im nezanimljive i emocionalno nezrele. Isto tako postoje i mladi starci, koji samo prolaze kroz godine, a da ih ni ne okrznu, oni su zaigrani kao Petar Pan i samo se u društvu mladosti dobro osjećaju. Veza sa starijom ženom je usrećila mnoge mladiće koji bi kraj svojih nezanimljivih vršnjakinja postali i ostali vukovi samotnjaci. Većina pravila o ljubavnim odnosima su zapravo neki društveno podrazumijevajući dogovori i prihvaćeni su kao društvene norme i konvenije ali to nije u kamen uklesano. Veza sa starijom ženom pokazuje da ljudska vrsta seksualno pripada nagonskom ponašanju, a ne namtnutim stereotipima. Sreća je važnija od razlike u godinama.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara

Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara

Emocionalne barijere u partnerskim odnosima često su uzrok situacije koju slikovito opisujemo kao Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara. Komunikacijske zapreke, povrijeđeni osjećaji, izgubljeno pov