Ulaganje u kriptovalute: isplati li se riskirati?

Ulaganje u kriptovalute: isplati li se riskirati?

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:55
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što sve donosi ulaganje u kriptovalute?

Ulaganje u kriptovalute je u posljednje vrijeme postalo sve popularnije. Razlog tome je jednostavna definicija kako su kriptovalute postale mainstream instrument za ulaganje, i radi toga privlači veliki broj banaka, raznih investicijskih fondova, ali i običnih investitora koji su spremni na rizik radi profita. Kriptovaluta je postala gotovo sinonim za “brzu i laku zaradu”, iako će navedeno ovisiti o padu i rastu tržišta. Mnogi se pitaju da li se isplati riskirati u ovaj oblik digitalnog ulaganja i da li ono zapravo ima budućnost? Brojni financijski stručnjaci tvrde kako je ovaj oblik “digitalnog novca” budućnost poslovanja.

Iako su potencijalni rizici za pad izgledni, mogućnost potencijalne zarade i dalje privlači mnoge. Svakako, navedeni oblik valute ima svoje prednosti i mane, što može uvelike olakšati budućim ulagačima odluku da li ulagati ili ne. Stara poslovica kaže “Tko ne riskira, ne profitira”, a u slučaju kriptovaluta ovo je itekako zastupljeno. Ulaganje u kriptovalutu nam može donijeti ili zaradu ili gubitak, a o tome ne ovisimo mi, već tržište. Neovisno o tome da li želite uložiti ili pokriti neki trošak, brzi krediti vam mogu pomoći da do željenog novca dođete na sasvim jednostavan i brz način.

Prednosti ulaganja u kriptovalute

Krenimo redom: -Ulaganje u kriptovalute donosi potencijalno veliku zaradu – Iako će cijena određene kriptovalute varirati, treba napomenuti da su posljednjih 10-ak godina ostavile značajan rast na tržištu i mnogim ulagačima donijeli lijep profit. Ponuda kriptovaluta je ograničena, što znači da u teoriji ova valuta nudi dugoročan rast radi potražnje. Cijena Bitcoin-a je značajno narasla u zadnjih 10-ak godina – U 2011 godini cijena jednog Bitcoin-a je iznosila 1$, 2021 godine cijena je varirala ali je dosegla vrijednost od 30.000$. Tijekom posljednjih godina cijena je postepeno rasla, no važno je naglasiti da rijetko koji oblik ulaganja donosi ovako veliku promjenu u prinosu.

Neovisnost financijskog sustava – Ulaganje u kriptovalutu nam donosi visoku razinu neovisnosti kada pričamo o financijskom sustavu. Ove valute nisu pod nadzorom banke ili države, stoga njihova vrijednost neće ovisiti o dionicama, obveznicama ili drugim vrstama imovine. Na njih ne utječe inflacija ili promjena u ekonomiji, i upravo zato predstavljaju najbolji oblik alternativne zarade. Ulaganje je moguće preko manjih i većih investitora – Ulaganje je dostupno svima, svima onima koji imaju pristup internetu i željni su rizika. Novo sredstvo plaćanja – Sigurno ste primijetili prodajne mjesta gdje možete kupovati s kriptovalutama. Navedeni oblik valute je legitimno sredstvo plaćanja.

Nedostaci ulaganja u kriptovalute

Kriptovalute donose i određene nedostatke: Cijene su volatilne – Nedostatak kod ulaganje je visoki rizik koji dolazi. Potrebno je odraditi toleranciju na rizik prije nego se odlučite na ovu vrstu ulaganja. Često veliki rast cijene predstavlja značajan pad, i to je nešto što morate imati na umu. Potencijalni regulatori restrikcije u bliskoj budućnosti – Na cijenu kriptovaluta mogle bi utjecati regularne promjene, u primjeru, zabrana sa strane neke države. Nažalost, navedena valuta se koristi kod sumnjivih te kriminalnih radnji i tako se prekriva novčani trag i pere novac od ilegalnih aktivnosti.

Zarada od ulaganja i plaćanje poreza – Kao imovina, kriptovalute su podložne za plaćanje poreza na samu kapitalnu dobit (10% i prirez), računat će se prema nabavnoj i prodajnoj cijeni. Ako ste plaćeni u navedenoj valuti, tada se ona vodi kao dohodak na vaš radi i isto tako će biti podložna drugim porezima i doprinosima.

Veći rizik od hakiranja i napada – Iako je svaka kriptovaluta složena od lančanog sustava kriptiranja koji se ne probija samo tako, mogućnosti hakiranja su moguće kao i krađa. Kako bi izbjegli navedeni scenarij najbolje je koristiti pouzdane online mjenjačnice koje dodatno štite kupnju i prodaju kriptovaluta. Ranjivost same infrastrukture – Ulaganje nije visoko jer kriptovaluta nije fizička niti opipljiva imovina. Osim toga, veliki nedostatak je također i problem koji se može pojaviti na hard discu i koji može sabotirati naš pristup tokenu. Na sasvim jednostavan način možete izgubiti pozamašan iznos.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

U današnjem brzom svijetu, potreba za hitnim financijskim sredstvima može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Ako se pitate kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju, važno je znati ključne korake