Ulaganje u kriptovalute: isplati li se riskirati?

Ulaganje u kriptovalute: isplati li se riskirati?

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 25.09.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što sve donosi ulaganje u kriptovalute?

Ulaganje u kriptovalute je u posljednje vrijeme postalo sve popularnije. Razlog tome je jednostavna definicija kako su kriptovalute postale mainstream instrument za ulaganje, i radi toga privlači veliki broj banaka, raznih investicijskih fondova, ali i običnih investitora koji su spremni na rizik radi profita. Kriptovaluta je postala gotovo sinonim za “brzu i laku zaradu”, iako će navedeno ovisiti o padu i rastu tržišta. Mnogi se pitaju da li se isplati riskirati u ovaj oblik digitalnog ulaganja i da li ono zapravo ima budućnost? Brojni financijski stručnjaci tvrde kako je ovaj oblik “digitalnog novca” budućnost poslovanja.

Iako su potencijalni rizici za pad izgledni, mogućnost potencijalne zarade i dalje privlači mnoge. Svakako, navedeni oblik valute ima svoje prednosti i mane, što može uvelike olakšati budućim ulagačima odluku da li ulagati ili ne. Stara poslovica kaže “Tko ne riskira, ne profitira”, a u slučaju kriptovaluta ovo je itekako zastupljeno. Ulaganje u kriptovalutu nam može donijeti ili zaradu ili gubitak, a o tome ne ovisimo mi, već tržište. Neovisno o tome da li želite uložiti ili pokriti neki trošak, brzi krediti vam mogu pomoći da do željenog novca dođete na sasvim jednostavan i brz način.

Prednosti ulaganja u kriptovalute

Krenimo redom: -Ulaganje u kriptovalute donosi potencijalno veliku zaradu – Iako će cijena određene kriptovalute varirati, treba napomenuti da su posljednjih 10-ak godina ostavile značajan rast na tržištu i mnogim ulagačima donijeli lijep profit. Ponuda kriptovaluta je ograničena, što znači da u teoriji ova valuta nudi dugoročan rast radi potražnje. Cijena Bitcoin-a je značajno narasla u zadnjih 10-ak godina – U 2011 godini cijena jednog Bitcoin-a je iznosila 1$, 2021 godine cijena je varirala ali je dosegla vrijednost od 30.000$. Tijekom posljednjih godina cijena je postepeno rasla, no važno je naglasiti da rijetko koji oblik ulaganja donosi ovako veliku promjenu u prinosu.

Neovisnost financijskog sustava – Ulaganje u kriptovalutu nam donosi visoku razinu neovisnosti kada pričamo o financijskom sustavu. Ove valute nisu pod nadzorom banke ili države, stoga njihova vrijednost neće ovisiti o dionicama, obveznicama ili drugim vrstama imovine. Na njih ne utječe inflacija ili promjena u ekonomiji, i upravo zato predstavljaju najbolji oblik alternativne zarade. Ulaganje je moguće preko manjih i većih investitora – Ulaganje je dostupno svima, svima onima koji imaju pristup internetu i željni su rizika. Novo sredstvo plaćanja – Sigurno ste primijetili prodajne mjesta gdje možete kupovati s kriptovalutama. Navedeni oblik valute je legitimno sredstvo plaćanja.

Nedostaci ulaganja u kriptovalute

Kriptovalute donose i određene nedostatke: Cijene su volatilne – Nedostatak kod ulaganje je visoki rizik koji dolazi. Potrebno je odraditi toleranciju na rizik prije nego se odlučite na ovu vrstu ulaganja. Često veliki rast cijene predstavlja značajan pad, i to je nešto što morate imati na umu. Potencijalni regulatori restrikcije u bliskoj budućnosti – Na cijenu kriptovaluta mogle bi utjecati regularne promjene, u primjeru, zabrana sa strane neke države. Nažalost, navedena valuta se koristi kod sumnjivih te kriminalnih radnji i tako se prekriva novčani trag i pere novac od ilegalnih aktivnosti.

Zarada od ulaganja i plaćanje poreza – Kao imovina, kriptovalute su podložne za plaćanje poreza na samu kapitalnu dobit (10% i prirez), računat će se prema nabavnoj i prodajnoj cijeni. Ako ste plaćeni u navedenoj valuti, tada se ona vodi kao dohodak na vaš radi i isto tako će biti podložna drugim porezima i doprinosima.

Veći rizik od hakiranja i napada – Iako je svaka kriptovaluta složena od lančanog sustava kriptiranja koji se ne probija samo tako, mogućnosti hakiranja su moguće kao i krađa. Kako bi izbjegli navedeni scenarij najbolje je koristiti pouzdane online mjenjačnice koje dodatno štite kupnju i prodaju kriptovaluta. Ranjivost same infrastrukture – Ulaganje nije visoko jer kriptovaluta nije fizička niti opipljiva imovina. Osim toga, veliki nedostatak je također i problem koji se može pojaviti na hard discu i koji može sabotirati naš pristup tokenu. Na sasvim jednostavan način možete izgubiti pozamašan iznos.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako izgraditi dobru kreditnu povijest?

Kako izgraditi dobru kreditnu povijest?

Imati dobru kreditnu povijest može biti ključno za dobivanje kredita, hipoteke ili čak posla. No, kako izgraditi dobru kreditnu povijest? Počnite s malim koracima. Prvi korak je da provjerite svoju kr

Važnost štednje

Važnost štednje

Štednja je oduvijek slovila kao dodatni “prihod” ili kao fond za crne dane. Riječ je o dodatnom novcu koji možemo iskoristiti onda kada nemamo dovoljno prihoda, ili onda kada imamo neku namjenu – u pr

Kreativni načini za uštedu novca

Kreativni načini za uštedu novca

Dok većina ljudi tvrdi da ne može od plaće ne može ni živjeti, a kamo li štedjeti, vrijeme je da tu logiku obrnete, jer u teškim vremenima ušteda novca je potrebnija u vremenima o