Što je natalna karta

Što je natalna karta

Što je natalna karta i kako se ona izrađuje?

Natalna karta, u svijetu astrologije poznatija kao i astrološka karta je karta koja nudi najprecizniju uvid u svaku osobu. Karta se izrađuje na temelju našeg horoskopskog znaka i otkriva nam što smo i tko smo mi zapravo. Da li natalna karta predstavlja nešto? U definiciji, navedena karta će predstavljati raspored samih nebeskih tijela na dan kada se naše biće rodilo. Astrolog će Vam često reći kako je ona putokaz ili vodič kroz Vaše postojanje. Astrološka karta nam već na prvi pogled tumači gdje se nalazimo u sadašnjem životu i prema čemu se krećemo.

Naravno, navedeno će vam pročitati iskusni astrolozi. Zašto se ona određuje po pravcima kretanja planeta? Na dan kada ste se rodili, planeti su bili posloženi na određeni način. Položaj planeta i astroloških kuća daju u uvid gdje Vi držite svoj fokus i što želite od ovog života. Fokus osobe je energija, a navedena energija se prikazuje u Vašoj astrološkoj karti. Navedena karta je najprecizniji alat za proricanje budućnosti pojedinca. Zašto bi trebalo razmotriti natalnu kartu? Ona Vam može dati odgovore na pitanja koja se tiču Vašeg osobnog života. Može Vam objasniti zašto se ne krećete i zašto nemate hrabrosti, zašto sve doživljavate s određenom emocijom, zašto ste u nekim odnosima itd. Astrološka karta se može opisati kao gps kroz život.

Što je natalna karta i zašto je Vaš horoskopski znak važan?

Ovisno o tome kada ste se rodili, astrološki ritmovi u Svemiru su odredili Vaš znak zodijaka i početni karakter oko kojeg ćete se razvijati. Svaki horoskopski znak ima drugačiji karakter po rođenju, no važno je naglasiti kako ono nije samo proizvod određenih planeta, već i Vaših iskustva koje ste prošli kroz život. Karakter i osobine razvijamo kroz cijeli život, i riječ je o promjenjivim “emocijama”. Zašto je horoskop važan? On nam daje naš početni karakter koji moramo razvijati. Što je natalna karta? Povezanost horoskopa i natalne karte je neizbježna, jer upravo je ona najvjerniji prikaz našeg horoskopskog znaka.

U horoskopu postoje 12 znakova i svaki se razlikuje na svoji način, iako se spajaju po određenim karakteristikama. Horoskopski znakovi su raspoređeni prema prolaznosti planeta i određenom vremenskom periodu. Naš sat rođenja nam daje najprecizniji uvid u naš horoskop. Prema astrologiji, svi planeti će proć kroz naš znak, ali za izradu natalne karte nam je bitno znati koji planet je prošao kroz naš znak. Natalna karta nudi detaljno objašnjenje o planetu koji ima glavni utjecaj na nas. Budućnost je primamljiva svima, a ukoliko smatrate da je čitanje natalne karte prekomplicirano, tada možete zatražiti i tarot čitanje na temelju svog znaka.

Što je natalna karta i da li je ona točna?

Mnoge će mučiti pitanje koliko je natalna karta zapravo točna i precizna? Kada se ogolimo sa informacijama, očekujemo da će nam astrolog pružiti detaljni pogled i objašnjenje za to što nam donosi mogućnost. Natalna karta je svakako najprecizniji prikaz svega onoga što jesmo i što možemo biti, no, po njenom čitanju bitno je razumjeti što ona govori i postavljati pitanja kako možete nešto popraviti! Svaki astrolog će Vam reći da je budućnost nepredvidljiva, no po našim postupcima i koracima oni zaključuju gdje to vodi.

Da li ovo znači da je ona uzrečica kako je sve zapisano u zvijezdama lažna? Nikako, ali budućnost se kroji u dvoje – uz pomoć Svemira i Vas samih. Astrološka karta će Vam pružiti uvid u sve što Vas zanima, a na Vama je da pokažete interes gdje želite što promijeniti. Astrolozi će Vam često objašnjavati kako je naš svijet satkan od energije i kako je ona glavni pokretač svega. Kako zračite tako i privlačite i to je cijela mudrost oko života. Smatra se da kada primijetite navedeno da se život mijenja, a cijeli proces možete ubrzati uz pomoć astrološke karte.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE