Pitanja za prvi spoj

Pitanja za prvi spoj

Pitanja za prvi spoj, dobra komunikacija obećava nastavak spojeva

Gledajte, slušajte, ali postavljajte i pitanja na prvom dogovorenom susretu, jer o tome ovisi, hoće li tih susreta biti još. Umijeće postavljanja pravih pitanja je temelj za započinjanje jedne zdrave, sretne i uspješne veze. Nemojte se bojati pitati sve što vas zanima, pogotovo ako vam se osoba sviđa. Pitanja za prvi spoj su početak dobre komunikacije koja uvijek obećava nastavak spojeva. Popularna psihologija u časopisima i ostalim medijima nudi cijele pakete pitanja za prvi dogovoreni susret. Ta gotova pitanja vas mogu ohrabriti da pitate ono što vas foista zanima. Pitanja za prvi spoj, samo u natuknicama: Imaš li nekoga? Koliko dugo si solo? Kako zamišljaš uspješnu vezu? Što želiš, čemu se nadaš, kakve su ti ambicije? Što voliš raditi? Kako provodiš slobodno vrijeme? Kakvu glazbu voliš? Što čitaš? Pitajte ono što vas stvarno zanima, a ne ono što vam razni priručnici naturaju. Dopušteno je i pitanje: Hoćemo li se opet vidjeti i ima ga smisla postaviti.

Pitanja za prvi spoj, istražite teme i područja koja su vam zajednička, to povezuje

Vjerujte, kod prvog susreta ćete saznati i sličnosti i razlike među vama, samo ako se posvetite jedno drugome na pravi način. Pitanja za prvi spoj, istražite teme i područja koja su vam zajednička, to povezuje i onda odnos započinje na dubljoj razini, a zbližavanje ide lakše i brže. Pitajte o stvarima koje vas brinu, o pogledima na vjernost, religiji, odnosu prema obitelji i prijateljima, društvenom životu, hobijima. Možda otkrijete, da vas zanimaju slične stvari, da oboje poznajete iste ljude, da vam je ukus prema hrani jako sličan, da su vam čak i obiteljske situacije na sličan način komplicirane. Zajednički hobiji, ples, planinarenje, putovanja, izrada ukrasnih ili umjetničkih predmeta, amaterske fotografije, pisanje, sve vas to može dublje povezati. Pitanja za prvi spoj, pitanja koja svakako treba postaviti je: S kim živiš? Radiš li ili studiraš? Kakvi su ti planovi za budućnost? Imaš li neka svoja životna pravila od kojih ne odstupaš nikada?

Pitanja za prvi spoj donose odgovore na to; ima li među vama dovoljno poveznih elemenata za vezu

Prvi spojevi znaju biti vrlo tjeskobni i stresni, praćeni strahom, grčemizbunjenošću, što nikako nije dobro. Opustite se, samo ležerno, oboje ste u istoj poziciji i niste na natjecanju. Samo pitajte ono što želite pitati, a ne ono što mislite da morate pitati. Pitanja za prvi spoj: Što želiš od života? Što očekuješ u vezi? Je li ti obitelj podrška ili te ograničava? Tko pita ne skita, sa prvog susreta trebate otići s nekim odgovorima, a ne s gomilom pitanja u glavi koja se niste usudili postaviti. Vaše misli nitko neće pogađati, ako vas nešto muči, jednostavno pitajte. Što te kod ljudi nervira, a što voliš? Pitanja za prvi spoj možda odluče o tome hoće li to postati veza, zato se potrudite pitati ono što je vama važno. Je li dopušteno pitati o prošlim vezama, u principu da, ali možda ipak ne baš na prvom susretu, no možda vas ležeran razgovor sam odvede u tom smjeru, ništa strašno, bar znate na čemu ste.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara

Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara

Emocionalne barijere u partnerskim odnosima često su uzrok situacije koju slikovito opisujemo kao Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara. Komunikacijske zapreke, povrijeđeni osjećaji, izgubljeno pov