Otplata zajmova na rate

Otplata zajmova na rate

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:55
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Par pitanja za koja morate znati kada je u pitanju otplata zajmova na rate

Otplata zajmova na rate, bilo da joj je izvor brzi zajam, brzi kredit, ili bankovni kredit, je u suštini isti ugovorni posao. U nastavku ćemo iznijeti neka pitanja koja morate znati kada je u pitanju otplata zajmova na rate.

Što je točno otplata?
Otplata je otkup kredita ili namira ostalih dugova kod vjerovnika. Otplata je stoga važan koncept u kreditnom sustavu i ključna sastavnica mnogih financijskih transakcija s bankama, kreditnim institucijama ili privatnim zajmodavcima.

Kako funkcionira otplata kredita?
Svatko tko uzme kredit mora vratiti posuđeni novac u nekom trenutku, koji se zove otplata ili otkup. Uz gotovo svaki kredit stiže i kamata; uz otplatu kamata mora se platiti i kamata. Isto se primjenjuje i na druge troškove povezane s kreditom. U praksi to često dovodi do zablude ako ne postoji razlika između otplate, kamata i ostalih troškova u ratama kredita. Dug se otplaćuje kada se otplati cijeli kredit uvećan za kamate i ostale troškove. U slučaju potrošačkog kredita to može biti nakon samo nekoliko mjeseci, dok je u slučaju građevinskog kredita rok otplate obično mnogo godina ili čak desetljeća. To morate imati na umu ako vas zanima otplata zajmova na rate.

Otplata zajmova na rate i otplate ukupnog duga

Koja je razlika između otplate i ukupnog duga?
Otplata se odnosi na otkup pozajmljenog iznosa kredita i stoga je samo dio ukupnog duga. U zamjenu za osiguravanje iznosa kredita i povezanog rizika nastanka statusa neispunjavanja obveza, zajmodavac obično dobiva kamatni dio uz iznos zajma. Kamate se obično računaju kao postotak iznosa kredita i dodaju se iznosu kredita. U nekim slučajevima sporazum o zajmu između zajmoprimca i zajmodavca uređuje i druge troškove, kao što su pristojbe za obradu ili troškovi za neplaniranu otplatu ako se veći iznosi mogu otplatiti neplanirano. U mnogim kreditnim oblicima otplata se isplaćuje u obliku redovite rate koja se raspolaže tijekom trajanja zajma. Rata se obično sastoji od otplate, dijela kamata i svih ostalih troškova. Stoga kao što vidite otplata zajmova na rate i otplata ukupnog duga nisu ista stvar. Otplata zajmova na rate je nešto što itekako trebate razlikovati od drugospomenutog instituta. I zapamtite, s odabirom kredita uvijek pristupajte maksimalno oprezno.

Otplata zajmova na rate i na što trebate paziti

Otplata zajmova na rate možda je primamljiva, ali morate biti oprezni.

Kakvi su oblici otplate?
Postoje različiti načini otplate iznosa kredita ili duga. Za mnoge kredite, kao što su osobni kredit, financiranje nekretnine, hipotekarni kredit ili investicijski kredit, izrađuje se plan otplate kojim se predviđa redovita, obično mjesečna isplata rate kredita. Međutim, postoje i oblici kredita bez redovitih rata. U osnovi, razlikuju se sljedeći oblici otplate:

Ratni zajam: s ovom vrstom zajma isplaćuju se redovite rate koje uključuju otplatu i kamate. Iznos obroka kontinuirano se smanjuje jer dio otplate ostaje isti, ali se kamatni dio smanjuje tijekom razdoblja zbog kontinuiranog smanjenja preostalog duga. Anuitetski krediti: često se upotrebljava anuitetski kredit, posebno za financiranje izgradnje. Ovdje rata ostaje na istoj visokoj razini, tako da se udio otkupa stalno povećava, dok se iznos kamata smanjuje zbog stalnog smanjenja preostalog duga. Rok zajma: za razliku od rate zajma ili anuiteta, iznos zajma ne isplaćuje se u redovitim obrocima u slučaju zajma s konačnim dospijećem (rok zajma). Umjesto toga, otplata preostalog duga dospijeva na određeni ključni datum. Prekoračenje bankovnog računa: ova vrsta kredita često se odobrava za poslovne račune, a prekoračenje za privatne tekuće račune također je kredit na tekućem računu. Kamate se naplaćuju sve dok iznos kredita nije otplaćen, ali se ukupan dug može otplatiti u bilo kojem trenutku u bilo kojem iznosu. Ako vas još nešto zanima kada se spominje otplata zajmova na rate, kontaktirajte pravnika ili financijskog stručnjaka.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

U današnjem brzom svijetu, potreba za hitnim financijskim sredstvima može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Ako se pitate kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju, važno je znati ključne korake