Nevjera u braku

Nevjera u braku

Nevjera u braku, varalice varaju, prevareni opraštaju, dokad

Preljub nekim muškarcima neoprostiv, drugima je normalna pojava i bilo ga je i bit će ga u svim vremenima i kulturama. Romantičnim dušama preljub je prava emocionalna izdaja i nikako ne zaslužuje oprost. Neki čak smatraju da je opraštanje preljuba dopuštenje varalici da i dalje šara i vara. Nevjera u braku često dovodi do razvoda braka, raslojavanja obitelji, borbe za skrbništvo nad djecom, ružnih i nemilih scena oko podjele imovine i mnogo duševnih boli na sve strane. Varaju i muškarci i žene, u ranijim vremenima su prednjačili muškarci, ali ženske prevare ih statistički sustižu, ali ne razvede se baš svaki brak zbog preljuba, kao što svaki brak nije sklopljen iz ljubavi. Nevjera u braku narušava emocionalnu i obiteljsku ravnotežu, no, varalice varaju, prevareni u želji da spase brak, opraštaju, ali do kada? Prevarena strana trpi silne duševne boli sve dok ne iscuri svaki smisao oko spašavanja nečega čega više nema.

Nevjera u braku, adrenalinske i analginske priče o preljubu

Preljubnici su u vječnoj potrazi za ekstazom, vod ih najčešće požuda i razbuktale strasti. pa su to uglavnom adrenalinske priče. Svi preljubnici i muškarci i žene se žale loš brak, ali ne izlaze iz njega nego se liječe preljubima, pa to postaju analginske priče, a to je kao da vatru gasite benzinom. Nevjera u braku ranjava dušu, duboko zasijeca u emotivno tkivo, a nkim osobama i bukvalno slomi srce, a čak je i znanost dokazala da se od slomljenog srca može i umrijeti. Većina prevarenih ipak preživi, ali im strada psifičko i fizičko zdravlje i krhotine svog razbijenog srca skupljaju do kraja ćivota, Nevjera u braku vrijeđa, boli i ponižava prevarenu stranu, atojenajtežeoprostiti. Naravno, zakoni i vjerska pravila pokušavaju zaštititi instituciju braka, ali preljub prkosi svim pravilima i razara emotivni odnos. Brakovi iz interesa nisu imuni na preljub, ali se ne razvode zbog preljuba, jer partnere povezuju imovina, novac i drugi zajednički interesi.

Nevjera u braku, u lovačkim pričama su najvažniji trofeji

Veliki dio preljuba spada u tipične lovačke priče i svojstveniji je muškarcima iako ima i žena lovkinja. Brojanje ulova, pravljenje recki, trofeji i lovačka statistika je kod takvih preljuba najvažnija. Ljubavni lovci i lovkinje zasnuju normalne brakove, ali ne mogu odoljeti strastvenom nagonu za lovom i to nikada ne prestaje, čak i ako im razori brak. Nevjera u braku, moguće je da je to prejaki seksualni nagon, moguće su u pitanju i neke seksualne devijacije, ali seksualni lovci i lovkinje su uvijek u lovu i normalan brak s njima vjerojatno ni nije moguć. Ako je to poremećaj, onda ga možda treba liječiti. Nevjera u braku, kod muškaraca se seksualna nezajažljivost naziva satirijaza, a kod žena je nazvana nimfomanija. Ako netko ima seksualni poremećaj koji treba liječiti, ne može ga se čak ni kriviti i to se i ne smatra klasičnim preljubom. Preljub je ipak svjesni čin osoba koje su se emotivno obvezale svojim partnerima, a varaju ih s trećim osobama.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara

Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara

Emocionalne barijere u partnerskim odnosima često su uzrok situacije koju slikovito opisujemo kao Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara. Komunikacijske zapreke, povrijeđeni osjećaji, izgubljeno pov