Koliko uštedjeti od svoje plaće

Koliko uštedjeti od svoje plaće

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 24.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Nema magične formule koja će odrediti možete li i koliko uštedjeti

Inflacija donosi porast cijena, ali i porast plaća, no to nužno ne znači da vi trebate i više trošiti, jer ako tako postupite za blagdane bi mogli zatrebati i hitri kredit da zadovoljite sve potrebe i imate lijepe i raskošne blagdane. Nema magične formule koja će odrediti možete li i koliko uštedjeti u vremenima divljanja inflacije, ali ima puno malih trikova koji će rezultatima iznenaditi i vas same, a kućno knjigovodstvo je pravilo broj jedan.

Da bi utvrdili možete li i koliko uštedjeti prvo odvojite fiksne troškove od ukupnih primanja koja stižu u kuću. Taj iznos ne dirate ni ako vas blagdanske rasprodaje povuku za prste. Odredite limit za hranu i druge osnovne potrebe i ne prelazite ga, ako vam neke sitnice i nedostaju ne idite u ponovnu kupnju, slobodno improvizirate sa onim što imate. U kupnju namirnica idite s popisom i ne kupujte ništa što nije na popisu, samo zato što je na akciji i možda će vam zatrebati.

Cilj može odrediti koliko uštedjeti i kada vam se čini nemoguće

Ako živite od danas do sutra, nemate posložene prioritete i postavljene ciljeve, vjerojatno ćete zapeti u besparici prije sljedeće plaće. Ako si za cilj odredite odlazak na skijanje ili ljetovanje koje si već dugo niste mogli priuštiti negdje te novce morate skupiti. Iznenadit ćete se, cilj može odrediti koliko uštedjeti i kada vam se čini nemoguće ušparati ijedan novčić. Uskratite si neke nepotrebne stvari sada, da bi mogli uživati i ne škrtariti na skijalištu, putovanju, plaži.

Volite jesti u restoranima ili naručivati gotovu hranu, to je komotno, ali dragi ljudi, kuhajte i izračunajte koliko ručkova možete skuhati za novac samo jednog restoranskog ručka i koliko uštedjeti se može promjenom svakodnevnih navika. Kuhajte kroz tjedan jednostavnu zdravu i jeftinu hranu, a neka nedjeljni ručak bude gozba kao nagrada za odricanja u tjednu. To je bio starinski način uštede u kućanstvu koji je opet aktualan jer su opet neka teška vremena oskudice i nedostatnosti.

Improvizirajte i vidjet ćete koliko uštedjeti možete reciklažom

Narodna izreka kaže “nužda zakon mijenja”, budite kreativni, sami nađite opcije uštede, u skupa vremena treba što jeftinije živjeti da bi se moglo uštedjeti. Improvizirajte i vidjet ćete koliko uštedjeti možete reciklažom, bit će manje smeća, a više novaca u novčaniku. Ne kupujte plastične vrećice za svaku sitnicu, imajte trajnu platnenu vrećicu uvijek u torbi, unovčite povratnu ambalažu, kupujte u rinfuzi sve što je moguće, kupujte obiteljska pakovanja to je jeftinije, a i isplativije.

Koliko uštedjeti plaćanjem računa putem trajnih naloga lako je izračunati, ali šparati možete i na skupom gorivu dogovorite se sa susjedom, pa vozite svaki drugi dan, jedan dan njegovim autom, a drugi vašim, obojica ćete ušparati. Osvježite staru svečanu odjeću novim detaljima, to je kreativno i isplativo, izradite božićne i novogodišnje darove sami. U redovnoj kupnji namirnica kupujte na akcijama, ali ne kupujte više nego što vam treba, ako ne potrošite do isteka trajanja višak ćete morati baciti, a to je bacanje novca.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

U današnjem brzom svijetu, potreba za hitnim financijskim sredstvima može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Ako se pitate kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju, važno je znati ključne korake