Koliko uštedjeti od svoje plaće

Koliko uštedjeti od svoje plaće

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 25.09.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Nema magične formule koja će odrediti možete li i koliko uštedjeti

Inflacija donosi porast cijena, ali i porast plaća, no to nužno ne znači da vi trebate i više trošiti, jer ako tako postupite za blagdane bi mogli zatrebati i hitri kredit da zadovoljite sve potrebe i imate lijepe i raskošne blagdane. Nema magične formule koja će odrediti možete li i koliko uštedjeti u vremenima divljanja inflacije, ali ima puno malih trikova koji će rezultatima iznenaditi i vas same, a kućno knjigovodstvo je pravilo broj jedan.

Da bi utvrdili možete li i koliko uštedjeti prvo odvojite fiksne troškove od ukupnih primanja koja stižu u kuću. Taj iznos ne dirate ni ako vas blagdanske rasprodaje povuku za prste. Odredite limit za hranu i druge osnovne potrebe i ne prelazite ga, ako vam neke sitnice i nedostaju ne idite u ponovnu kupnju, slobodno improvizirate sa onim što imate. U kupnju namirnica idite s popisom i ne kupujte ništa što nije na popisu, samo zato što je na akciji i možda će vam zatrebati.

Cilj može odrediti koliko uštedjeti i kada vam se čini nemoguće

Ako živite od danas do sutra, nemate posložene prioritete i postavljene ciljeve, vjerojatno ćete zapeti u besparici prije sljedeće plaće. Ako si za cilj odredite odlazak na skijanje ili ljetovanje koje si već dugo niste mogli priuštiti negdje te novce morate skupiti. Iznenadit ćete se, cilj može odrediti koliko uštedjeti i kada vam se čini nemoguće ušparati ijedan novčić. Uskratite si neke nepotrebne stvari sada, da bi mogli uživati i ne škrtariti na skijalištu, putovanju, plaži.

Volite jesti u restoranima ili naručivati gotovu hranu, to je komotno, ali dragi ljudi, kuhajte i izračunajte koliko ručkova možete skuhati za novac samo jednog restoranskog ručka i koliko uštedjeti se može promjenom svakodnevnih navika. Kuhajte kroz tjedan jednostavnu zdravu i jeftinu hranu, a neka nedjeljni ručak bude gozba kao nagrada za odricanja u tjednu. To je bio starinski način uštede u kućanstvu koji je opet aktualan jer su opet neka teška vremena oskudice i nedostatnosti.

Improvizirajte i vidjet ćete koliko uštedjeti možete reciklažom

Narodna izreka kaže “nužda zakon mijenja”, budite kreativni, sami nađite opcije uštede, u skupa vremena treba što jeftinije živjeti da bi se moglo uštedjeti. Improvizirajte i vidjet ćete koliko uštedjeti možete reciklažom, bit će manje smeća, a više novaca u novčaniku. Ne kupujte plastične vrećice za svaku sitnicu, imajte trajnu platnenu vrećicu uvijek u torbi, unovčite povratnu ambalažu, kupujte u rinfuzi sve što je moguće, kupujte obiteljska pakovanja to je jeftinije, a i isplativije.

Koliko uštedjeti plaćanjem računa putem trajnih naloga lako je izračunati, ali šparati možete i na skupom gorivu dogovorite se sa susjedom, pa vozite svaki drugi dan, jedan dan njegovim autom, a drugi vašim, obojica ćete ušparati. Osvježite staru svečanu odjeću novim detaljima, to je kreativno i isplativo, izradite božićne i novogodišnje darove sami. U redovnoj kupnji namirnica kupujte na akcijama, ali ne kupujte više nego što vam treba, ako ne potrošite do isteka trajanja višak ćete morati baciti, a to je bacanje novca.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako izgraditi dobru kreditnu povijest?

Kako izgraditi dobru kreditnu povijest?

Imati dobru kreditnu povijest može biti ključno za dobivanje kredita, hipoteke ili čak posla. No, kako izgraditi dobru kreditnu povijest? Počnite s malim koracima. Prvi korak je da provjerite svoju kr

Važnost štednje

Važnost štednje

Štednja je oduvijek slovila kao dodatni “prihod” ili kao fond za crne dane. Riječ je o dodatnom novcu koji možemo iskoristiti onda kada nemamo dovoljno prihoda, ili onda kada imamo neku namjenu – u pr

Ulaganje u kriptovalute: isplati li se riskirati?

Ulaganje u kriptovalute: isplati li se riskirati?

Ulaganje u kriptovalute je u posljednje vrijeme postalo sve popularnije. Razlog tome je jednostavna definicija kako su kriptovalute postale mainstream instrument za ulaganje, i radi toga privlači veli