Kazna za alkohol

Kazna za alkohol

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:01
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kazna za alkohol u krvi

U Republici Hrvatskoj postoji zakon koji je osmišljen za očuvanje sigurnosti prometa na cestama i taj zakon propisuje da instruktori vožnje, profesionalni vozači i mladi vozači ne smiju imati alkohol u krvi, dok ostali vozači mogu imati 0, 5 promila, dok sudjeluju u prometu. Ukoliko vas zanima koja je kazna za alkohol u krvi, onda ste na pravom mjestu.

Ovaj tekst će vam otkriti koje su sve kazne predviđene za alkohol u krvi. Naime, najčešća kazna za alkohol u krvi tijekom vožnje je novčana kazna, koja ovisi o samoj količini alkohola u krvi. Ukoliko u krvi imate 0, 5 promila, onda će te dobiti kaznu u iznosu od 100 eura, a ako naprimjer imate više od 1, 5 promila u krvi, onda će vam kazna biti 2000 eura.

Kao kazna vam se izriče i oduzimanje vozačke dozvole na određeno vrijeme. Vozač kao kaznu također može dobiti i zabranu upravljanja motornim vozilima na određeno vrijeme, koje se najčešće broji u nekoliko mjeseci. Također, vozaču se dodijeliti i određena količina prekršajnih bodova, sve ovisno o količini alkohola u krvi.

Kazna za alkohol ukoliko se prodaje maloljetnicima

Republika Hrvatska u svom zakoniku ima i zakone koji se odnose na zabranu prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama. Riječ je o Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti i o Zakonu o trgovini. Oba zakona zabranjuju prodaju alkoholnih pića maloljetnim osobama. Također, oba zakona definiraju kaznu u slučaju da se ugostitelji ili trgovci ipak odluče na ilegalnu prodaju alkohola maloljetnicima.

Kazna za alkohol koji ugostitelj proda maloljetnoj osobi je novčana i ugostitelj može dobiti kaznu u iznosu od 300 eura do 3000 eura. Ova kazna je propisana člankom 47. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. S druge strane, kazna za alkohol koji trgovac proda maloljetnoj osobi se kreće između 700 eura i 40000 eura. Ta kazna je definirana člankom 70. Zakona o trgovini.

U tom istom zakonu je definirana i kazna u slučaju kada u trgovini ne postoji obavijest o zabrani prodaje alkoholnih pića maloljetnim osoba. Tada se kazna kreće između 600 eura i 30000 eura. Cilj ovih kazni je sprječavanje maloljetnika da konzumiraju alkohol, koji im može izazvati velike zdravstvene probleme.

Kazna za alkohol koji se proda nakon 22 sata

Čitavi svijet je suočen sa korona pandemijom zadnjih godinu pol dana. Sve vlade svijeta smišljaju razne mjere kojima žele smanjiti broj zaraženih i na taj način pandemiju staviti pod kontrolu. Vlada Republike Hrvatske nije iznimka. Naime, i ona smišlja i donosi veliki broj mjera pomoću kojih želi kontrolirati pandemiju korona virusa.

Jedna od tih mjera se odnosi i na zabranu prodaje alkoholnih pića u razdoblju između 22 sati navečer i 6 sati ujutro. Ukoliko vas zanima koja je kazna za alkohol koji se proda nakon 22 sata, onda pročitajte ovaj tekst koji vam donosi odgovor na to koja je kazna za alkohol koji se proda nakon 22 sata. Vlada Republike Hrvatske je namijenila novčano kazniti sve one koji se ogluše na navedenu mjeru i koji unatoč njoj prodaju alkohol nakon 22 sata.

Ukoliko inspekcija utvrdi da određeni ugostitelj ili trgovac opetovano prodaje alkohol nakon 22 sata unatoč novčanim kaznama koje su mu izrečene, postoji mogućnost da mu se poslovanje prisilno zatvori na određeno vrijeme.
Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

U današnjem brzom svijetu, potreba za hitnim financijskim sredstvima može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Ako se pitate kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju, važno je znati ključne korake