Kako zarađuju tvrtke koje izdaju kreditne kartice?

Kako zarađuju tvrtke koje izdaju kreditne kartice?

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:55
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako rade tvrtke za kreditne kartice?

S vremena na vrijeme primit ćete malene iznose kamata od tvrtke koja izdaje kreditne kartice. I dok mislite kako je to dobra stvar, da li ste ikada zapravo zapitali kako te tvrtke zapravo posluju? Ako potražite na koji princip posluju, brzo ćete uvidjeti kako ti bonus bodovi i ostale promocije nisu zapravo dobrotvorne ponude. Tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica zarađuju ogromne količine novaca od svojih klijenata i trgovca. Kako? Veliki dio zarade se odnosi na stvarne transakcije i kupnje. Navedene tvrtke se mogu podijeliti u dva razna poduzeća – izdavatelja i mreže.

Izdavatelj se odnosi na banke ili neke kreditne agencije koje imaju pravo izdati kreditnu karticu. Kada koristite ove kartice, vi zapravo trošite i vraćate novac izdavatelju – izvoru koji vam je omogućio korištenje kartice. Neovisno o izdavatelju, oni naplaćuju kamate i naknade korištenja prema ugovoru. Mreže se s druge strane odnose na tvrtke koje obrađuju navedene transakcije koje se vrše putem kreditne kartice. Kada bi zbrojili sve navedeno, došli bi do nepojmljivo velikog broja zarade.

Kako tvrtke za kreditne kartice zarađuju?

Slijedi jednostavan pregled načina na koji razne tvrtke koje izdaju kreditne kartice zarađuju od svojih klijenata: Interes – Većina prihoda za izdavatelja kartica na masovnom tržištu će doći od plaćanja kamata, određeno prema Zavodu za financijsku zaštitu svih potrošača. Kada nosite određeni iznos na svojoj kartici, obično će vam se naplatiti kamate u zamjenu za posuđivanje novaca. Godišnje naknade – Izdavatelj kreditnih kartica uvijek naplaćuje naknadu korištenja. Ovisno o modelu kartice, naknada može biti skuplja ili jeftinija.

Razni mogući tereti – Radi se o nekoliko mogućih naknada. Za početak, izdavač će naplatiti naknadu ako ne podmirite račun ili dugovanje na vrijeme. Mogu vam se naplatiti i naknade za korištenje gotovine, prijenos salda, transakcije u inozemstvu, naknade za prekoračenje limita. Iznosi naknade će ovisiti od klijenta do klijenta, zato je potrebno znati dobro upravljati karticom. Razmjena – Razmjena naknade se događa svaki puta kada klijent kupi nešto preko kreditne kartice. Kao što vidite, zarada na kreditnim karticama se ostvaruje na prilično zanimljive načine. Prije nego se odlučite na neku kreditnu karticu, bilo bi poželjno da obavite manje istraživanje vezano za njene troškove.

Kako izbjeći troškove korištenja kreditne kartice?

Nije tajna da tvrtke koje se bave kreditnim karticama ostvaruju golemi profit radi svojih korisnika. Da li postoje načini kako izbjeći dodatne troškove kada koristimo kreditne kartice? Da. Saznajte unaprijed kolika je vaša godišnja naknada za kreditne kartice – Nakon bolje analize, shvatiti ćete da li se isplati plaćati tu godišnju naknadu ili ne. Prije potpisivanje ugovora obavezno pročitajte sve navedeno + mala slova. Označite si sve pogodnosti, ali i moguće nejasnoće. Izbjegnite kamate – Kao vas kamate ne bi koštale dodatnog plaćanja, pobrinite se da svoje račune podmirujete na vrijeme.

Pazite na naplate – Po mogućnosti, odaberite karticu koja vam omogućuje prijenos salda bez dodatnih naknada na računu. Postavite si obavijesti o dospijeću plaćanja – Navedenim trikom ćete izbjeći potencijalne zakasnine. Imajte fond novaca za hitne slučajeve – Iako mnogi podižu kreditnu karticu jer im je potreban novac, nemojte zaboraviti da vas i ona može financijski unazaditi. Kako bi se bolje upoznali s ponudom kreditnih kartica i njihovim troškovima, poželjno je da posjetite svoju banku. Banka vam može dati jasna obrazloženja zašto je neka kartica pogodna za vas, ili zašto nije dobar izbor.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

U današnjem brzom svijetu, potreba za hitnim financijskim sredstvima može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Ako se pitate kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju, važno je znati ključne korake