Kako tarot funkcionira

Kako tarot funkcionira

Tarot kroz povijest

Korištenje misterioznih karata za proricanje budućnosti seže još u davno 14. stoljeće, a vjeruje se kako potječu od specifičnih karata koje su došle iz Turske prvi puta u zapadnu Europu. 1500-ih godina talijanske aristokracije su uživale u kartaškoj igri gdje su igrači dobivali nasumične karte i tematski povezivali svoje asocijacije s njima. Danas te iste karte prepoznajemo kao sudbinske. Najranije tarot karte nisu imale mistične simbole, već su imale karakteristične likove koji su se povezivali sa njihovim predstavljanjem. Ove prve karte su bile oslikane s kaležima, kovanicama, mačevima, štapovima – a tek kasnije dolaze likovi kraljeva, kraljica, luda i sličnih likova.

Danas se cjelokupni špil sastoji od sedamdeset i osam karata, prepoznajemo ih pod nazivima Mala i Velika Arkana. Tarot se danas čita uz pomoć Arkana. Velika Arkana pokazuje životne te karmičke i duhovne lekcije dok Mala Arkana pokazuje kušnje i nevolje koje svi doživljavamo. Povijest nas danas uči da su navedene karte prepoznate s strane sljedbenika okultnog u Engleskoj i Francuskoj davne 1781 godine, i ovdje one dobivaju svoja mistična značenja. Postoji puno teorija o nastanku i širenju ovih karata, no neovisno o njihovom podrijetlu njihov cilj je ostao isti kroz stoljeća – pokazati nam zapise u zvijezdama.

Što su tarot karte?

Kao što je navedeno, tarot obuhvaća niz od sedamdeset i osam karata koje se dijele na Malu i Veliku Arkanu. Ove karte nam pokazuju naš život, od njegovog početka do kraja. Često se koriste kao svojevrsni kompas koji nam pokazuje lekcije i daje nam smjernice. Kada se koristi tarot, on će nam pokazati točno ono što nam je potrebno kako bi dalje napredovali kroz život, uči nas ovladati situacijom i slušati svoji unutarnji glas.

Majstori tarota će često reći kako su ove karte naše ogledalo koje nam pomaže da pristupimo svome podsvjesnom umu kojeg često ignoriramo ili ne čujemo od buke života. Ove karte nam služe kao alat, uče nas kako iskoristiti našu mudrost i kako dobiti odgovore koji su zakopani duboko u nama. Ako tražite način kako doći do određenih odgovora, tada je najbolje obratiti se stručnjacima koji će vam omogućiti pogled u vaše buduće odluke i ciljeve. Važno je naglasiti kako se navedene karte također koriste i za vlastiti razvoj, meditaciju, donošenje odluka, planiranje.

Kako funkcionira tarot?

Navedene karte su puno više od alata za predviđanje budućnosti. Tarot je sam po sebi alat koji nam omogućuje razvoj intuicije – našeg glavnog unutarnjeg alata ako želimo postići bolju budućnost i manifestirati svoje ciljeve. Slike koje se nalaze na kartama nam omogućuju pristup našoj mudrosti, uče nas kako povezati svoju intuiciju s razmišljanjem i kako to prezentirati u svakodnevnom svijetu. Tarot majstori često znaju reći kako mi već znamo odgovor na neko pitanje, no nekako tražimo tu potvrdu kako bi mogli nastaviti dalje.

Moramo znati kako smo mi svi povezani s Univerzumom njegovom mudrošću koja se spaja s nama, a čitanje tarota nam omogućuje upravo to – povezivanje. Kroz korištenje tarota ulazimo u kolektivnu mudrost, prikupljamo intuitivne poruke i tako lakše koračamo kroz život. Da li je nužno shvatiti čitanje tarota ozbiljno? Naravno. Moramo biti otvoreni prema tome da je sve zapisano u zvijezdama i da je naša budućnost određena, ali isto tako i promjenjiva. Ukoliko želite saznati više na temu tarota, tada se slobodno možete obratiti stručnjacima koji će vam veoma rado objasniti sve prednosti.
Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE