Kako staviti šifru na laptop

Kako staviti šifru na laptop

Kako staviti šifru na laptop?

Sigurnost naših elektronskih uređaja je svima nama bitna, te mnogi se žele pobrinuti da nitko ne može pristupiti našim podacima osim nas samih. No, mnogi ne znaju kako staviti šifru na laptop kako bi zaštitili svoje bitne dokumente. U ovome članku ćemo vam prikazati kako vrlo jednostavno možete staviti lozinku te zaštiti vaš laptop i sve podatke koji se na njemu nalaze. Kako staviti šifru na laptop nije nimalo teško i moći to i sami shvatiti kroz naše korisne savjete i jasna uputstva. Bitno je da se pobrinete oko sigurnosti vaših digitalnih uređaja i online podataka, jer danas ljudi mogu vrlo lako doći do toga. U nastavku ovoga članka vam donosimo sve korake koje morate napraviti kako biste mogli uspješno postaviti šifru na vaš laptop, te će vam na kraju dati korisne savjete kako možete si povećati sigurnost na vašem laptopu i kako zaštiti sve vaše bitne podatke i datoteke od potencijalne krađe i zlouporabe!

Doznajte kako staviti šifru na laptop!

Ukoliko želite si povećati sigurnost vašega laptopa, no ne znate kako staviti šifru na laptop, nemate brige jer ćemo vam mi u ovome dijelu članka objasniti kako to možete učiniti već sada! Ukoliko često nosite svoj laptop sa sobom, bilo to na posao, fakultet, ili prilikom putovanja ili odlaska u kafić gdje obavite dio svojih obaveza, želite se pobrinuti da svi vaši podaci ostanu sigurni kada se nalazite u javnom mjestu. Stavljanje lozinke ili mijenjanje iste nije nimalo teško kada se držite ovih sljedećih koraka. Najprije stisnite Start ikonu te odite na Postavke. Kod postavki odaberite opciju Korisnički račun. Kod lijevoga menija otiđite na Sign in opcije i kod dijela za Lozinku stisnite ili Stavite ukoliko prvi puta stavljate lozinku ili Mijenjanje ukoliko želite promijeniti postojeću lozinku. Nakon odabira će vam se pojaviti novi prozorčić u kojem morate napisati svoju novu lozinku, te zatim provjerite da li funckionira lozinka na vašem laptopu. Kako staviti šifru na laptop sada možete vrlo lako uz ove ova uputstva!

Kako staviti šifru na laptop i zaštiti svoje podatke?

Sada kada znate kako staviti šifru na laptop i kako si možete zaštiti svoj laptop od potencijalne provale, u ovome dijelu ćemo vam dati neke korisne savjete kako si možete dodatno zaštiti vaše podatke koje trenutačno imate na svome laptopu. Jedno od najboljih načina kako možete si poboljšati sigurnost vašega osobnog računala je uz spremanja vaših najbitnijih podataka na sigurna mjesta. Možete se poslužiti s korisnim pogramima poput Diska ili Oblaka na kojima možete staviti vaše najbitnije podatke. Ujedno, i na svojem USB sticku možete čuvati bitne stavke. Na taj način ako dođe do provale na vašem laptopu ili krađe, nećete se morati brinuti jer svi vaši podaci i datoteke su na sigurnome mjestu. Osim toga, stavljanje lozinke na vašem laptopu dodatno sprječavate da itko drugi dođe do vrijednih i bitnih informacija. Kako staviti šifru na laptop smo vam naveli u prethodnom odlomku, te vrijedi ga staviti već danas kako biste si povećali sigurnost!

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako sakriti ip

Kako sakriti ip

VPN (Virtual Private Network) je jedan od najpopularnijih načina za sakrivanje IP adrese. VPN je sigurna i privatna mreža koja se koristi za povezivanje udaljenih korisnika s mrežom. VPN omogućuje kor

8 učinkovitih savjeta za brendiranje

8 učinkovitih savjeta za brendiranje

Brendiranje se može opisati kao proces u kojemu je bitno učiniti neki proizvod ili uslugu prepoznatljivom na tržištu. Uzmimo za primjer sljedeće, sjetite se nekog poznatog imena neke robne mark