Kako složiti vijenac za pogreb

Kako složiti vijenac za pogreb

Vijenac za sprovod se naručuje, ali možete ga složiti i sami

Sprovodi su tužni događaji, a bez cvijeća bi bili još tužniji, zato svatko nađe novac za dostojanstven, posljednji ispraćaj pokojnika jer je to pitanje poštovanja i prema pokojniku i prema ožalošćenima. Vijenac za sprovod se naručuje, ali možete ga složiti i sami, naročito ako imate vlastito cvijeće koje želite upotrijebiti. Trebat ćete cvjećarsku zelenu spužvu, plastični ili drveni držač za vijenac, zelenu cvjećarsku žicu, oštre škare, krupno zelenilo za podlogu cvijeću i sitnije za popunu.

Vijenac možete raditi prema cvjećarskim standardima ili možete raditi neki svoj zamišljeni oblik. Spužvu dobro natopite vodom u većoj posudi, da cvijeće i zelenilo lako zapiknete u nju, ako je samo pošpricate, ostat će suha mjesta koja će vam otežavati izradu. Pričvrstite je na držač i prvo rasporedite zelenilo (palme, grane jele, paprat), zatim recimo nabrane margarete iz svog vrta. Praznine između cvjetova popunite sitnijim zelenilom i sitnim bijelim cvijećem koje se koristi i u svadbenim buketima (šlajer).

Ako niste vješti u aranžiranju naručite vijenac

Vijenci za sprovod mogu izgledati točno onako kako ste ih zamislili, samo u cvjećarnici kod naručivanja recite točno što želite i koje cvijeće želite. Ako ipak odlučite sami slagati grobni aranžman i nakon svih priprema zaključite da vam nedostaje recimo spužva, možete koristiti staru spužvu iz nekog zimskog stolnog aranžmana. No, ako niste vješti u aranžiranju, naručite vijenac, ima to puno prednosti, bit će aranžiran i komponiran profesionalno i dostavljen ravno u mrtvačnicu pored odra.

Smrt je jednokratni životni događaj bez reprize i mogućnosti popravka, zato ne dopustite da naručeni vijenac govori o stanju u vašem novčaniku, neka ilustrira stanje u vašem srcu prema pokojnoj osobi i ožalošćenima. Svaki cvijet u vijencu je jedna molitva za dušu umrle osobe, ali i priča o životu te osobe. Paran broj cvjetova u vijencu naglašava dovršenost života i konačnost umiranja, boje i vrsta izabranog cvijeća ne govore o vašem stilu, pričaju koliko vam je umrla osoba značila u životu.

Vijenac za pogreb je kružnog oblika s razlogom

Krug je simbol duše, životnih i prirodnih ciklusa i najsavršeniji geometrijski oblik. Vijenac za pogreb je kružnog oblika s razlogom, potvrđuje povezanost duša živih i mrtvih i preko groba, obećava sjećanje s ljubavlju i poštovanjem i ponovni susret kada i vama dođe smrtni čas. Zato se na zelenoj postelji cvjetovi slažu u kružnu formu, no danas se vijenci slažu i u drugačijim oblicima, a lik srca ili cvjetnog križa su među omiljenijima.

Poruke za ispraćaj napisane na crnoj, bordo, ljubičastoj, srebrnoj ili zlatnoj lenti koju ćete prikačiti na vijenac su također jednako važne kao i izbor cvijeća ili zelenila u vijencu. Mogu to biti konvencionalni posljednji pozdravi za posljednje zbogom, izrazi tuge, prikladni citati, lijepi kratki stihovi, možda vrlo kratke molitve i posve osobne pozdravne poruke koje opisuju vaš odnos sa preminulom osobom za života i vašu tugu zbog prerane smrti i neprežaljenog gubitka. Ponekada je dovoljno samo “Počivaj u miru Božjem”.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako tarot funkcionira

Kako tarot funkcionira

Korištenje misterioznih karata za proricanje budućnosti seže još u davno 14. stoljeće, a vjeruje se kako potječu od specifičnih karata koje su došle iz Turske prvi puta u zapadnu Europu. 1500-ih godin

Kampiranje na Jadranskom moru

Kampiranje na Jadranskom moru

Neki od poznatijih kampova su: Kamp Solaris u Šibeniku, Kamp Koversada u Vrsaru, Kamp Stobreč u Splitu, Kamp Bi Village u Fažani, Kamp Ježevac na Krku, Kamp Hartera u Umagu, Kamp Adriatic u Ičićima, K

Razlika između THC i CBD

Razlika između THC i CBD

Sve vrste konoplje (cannabis sativa, cannabis indica i cannabis ruderalis) sadrže oba kanabinoida i još mnoge druge kanabinoide, ali industrijska konoplja sadrži najviše cbd-a, dok ostal

Mjesec – značenje Mjeseca u astrologiji

Mjesec – značenje Mjeseca u astrologiji

Moćni planet našeg noćnog neba ima snažan utjecaj na čovjeka, na sva njegova stanja i zbivanja, kao i na sveukupni život na zemlji. Dok ravna plimom i osekom, smjenom ciklusa i godišnjih