Kako sašiti haljinu

Kako sašiti haljinu

Kako sašiti haljinu i odabrati tkaninu

Ključ kako sašiti haljinu je sagledati ju kao niz komponenata. Svaka komponenta može imati nekoliko koraka koji su postavljeni u određenom redoslijedu i nadograđuju se jedni na druge. Nakon što dovršite jednu komponentu, prelazite na sljedeću – uskoro će vaša haljina biti gotova. Odaberite svoj uzorak i tkaninu da biste nastavili sa idućim korakom kako sašiti haljinu. Za početak izradite jednostavnu haljinu – izvrstan izbor za početnike. Pomoću ove internetske nastave možete dobiti obrazac kako biste pronašli onaj koji vam se sviđa. Odabir tkanine također je velik zadatak – jedan prevelik da bismo ga mogli obraditi u ovom postu! Srećom, imamo još jedan vrlo koristan post o odabiru tkanine za odjeću. Nakon što odaberete uzorak haljine, svoj obrazac možete pripremiti za uspjeh. Otvorite svoj uzorak i pronađite sve potrebne uzorke uzoraka. Za jednostavnu haljinu u smjenu, koja može obuhvaćati prednju haljinu, stražnju, prednju i stražnju stranu vrata, obloge ili rukave. Većina uzoraka pruža popis dijelova uzoraka koji točno pokazuju koji su vam dijelovi potrebni. Stavite dijelove uzoraka na stranu i prijeđite na tkaninu. Pripremite i izrežite svoju tkaninu. Pritisnite tkaninu kako biste uklonili sve bore. Zatim rasporedite tkaninu na radni prostor slijedeći upute za uzorak – možda ćete morati preklopiti tkaninu na pola.

Kako sašiti haljinu korak po korak

Kako sašiti haljinu? Vaš uzorak također može uključivati ​​obloge. Na primjer, haljina bez rukava vjerojatno uključuje obloge za vrat i ruke za ruke, bilo u jednom komadu ili zasebne dijelove za prednju i stražnju stranu. Obloge obično imaju međusobno povezivanje; upute za uzorak naznačit će koje dijelove treba povezati. Sučelje možete izrezati odvojeno, a zatim ga spojiti ili šivati ​​na prednje dijelove ili možete blokirati osigurač tkanine. Blok stapanje je prikladna metoda za primjenu međusobnog povezivanja prije izrezivanja dijelova. Blokirano spajanje stvarnim je uštedom vremena iako koristi više topljivog međusobnog povezivanja. Uvijek ne zaboravite poredati komade duž linije zrna, pazeći na dijelove izrezane na pregibu kako je naznačeno na komadima uzorka. Vjerojatno će vaš uzorak imati nekoliko strelica. Ako uzorak ima samo strelice za poprsje kako bi pružio neko oblikovanje. Prenesite oznake na uzorku na izrezanu tkaninu. Strelice su označene točkicama u dugoj trokutastoj konfiguraciji, koje presavijate i šavate od ruba tkanine do točke. Šivajte pikado i pritisnite prema dolje. Ako vaša haljina uključuje patentni zatvarač, kao što to mnogi čine, prikladnije je staviti patentni zatvarač sada, prije nego što se sprijeda i stražnji dio haljine spoje. Sada kada su vaša haljina sprijeda i straga haljina spremne, možete ih sašiti na rame. Spojite obloge stražnjeg vrata na prednji vrat okrenut prema šavovima ramena. Najvjerojatnije ćete imati jedan kontinuirani komad za prednju stranu i dva dijela sa stražnje strane za smještaj patent zatvarača da biste uspjeli u tome kako sašiti haljinu.

Kako sašiti haljinu i koje su najbitnije stavke

Napravite umjetni uzorak da biste uspjeli u tome kako sašiti haljinu. Ako ne želite koristiti uzorak haljine za izradu haljine, možete stvoriti lažni uzorak pomoću haljine koju već posjedujete. Pronađite haljinu koja vam se sviđa i koja vam dobro stoji, a pomoću obrisa ove napravite svoj uzorak. Vaša posljednja haljina bit će u istom stilu kao i haljina koju ste koristili u tragovima. Izmjerite mjere. Ako upotrebljavate uzorak haljine, slijedite vodič kako biste mjerenja izvršili mekanom trakom. Možete promijeniti ukupnu duljinu haljine pomoću uzorka ili vlastitih mjera mjerenjem od kukova do željene krajnje točke i izvršavanjem ove promjene na vašoj tkanini. Slijedite upute za šivanje na vašem uzorku, da biste mogli ostvariti kako sašiti haljinu. Tipično se prvo sašiju bočne stranice haljine. Okrenite tkaninu iznutra i preklopite 1 cm s obje strane, glačalom kako biste je izravnali. Zatim upotrijebite cik-cak šav za šivanje prednje i stražnje strane, a gornjim bodom pričvrstite svoj novonastali šav na tijelo haljine. Gornji ubod pomoći će tkanini da se položi ravno uz šav i dodati vašoj haljini profesionalniji izgled.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE