Kako napraviti pljeskavice

Kako napraviti pljeskavice

Kako napraviti pljeskavice i koje meso odabrati

Kupnja mljevene govedine kupljene u trgovini je velika pogreška. Nikad niste sasvim sigurni kada je samljevena, iz kojeg je dijela krave potjekla ili čak koliko je različitih krava u paketu. A da se i ne spominju zloće poput E. coli, problemi sa svježinom, grubo rukovanje i čvrsta ambalaža koja se smanjuje, a koja može dovesti do olovnih pljeskavica. Ako imate dobar izvor svježe mljevene govedine u koju imate povjerenja, svakako potražite meso s najmanje 20% masti. Ako ne, najbolje je da meljete svoju govedinu. Ako to nikada prije niste učinili, zadatak vam se u početku može činiti zastrašujućim, ali preuzmite ga od mene: Jednom kad sameljete, nikad više ne radite to iznova. i to je prva bitna stvar ako tražite savršen način kako napraviti pljeskavice koje su najbolje. Namjenska električna mašina za mljevenje mesa za velike uvjete fantastična je, ali nepraktična ako ne posjedujete restoran ili ne lovite. Nemate ni jedno ni drugo? Možete koristiti procesor hrane. Samo narežite svoje meso na komade od 3 cm, rasporedite ih na obloženi lim za pečenje; stavite ih u zamrzivač na oko 15 minuta, dok ne postanu čvrste, ali ne smrznute; zatim, radeći u serijama od pola kilograma, pulsirajte meso do željene veličine mljevenja (oko 10 do 12 impulsa u jednoj sekundi). Meljete svoju govedinu i ne samo da kontrolirate sve, od mješavine mesa do veličine mljevenja do sadržaja masti, već, još bolje, ljudima morate reći da sami meljete govedinu. Ako ste savladali kako odabrati najkvalitetnije meso, samljeti ga, onda znate kako napraviti pljeskavice.

Kako napraviti pljeskavice i što staviti u njih

Unatoč vanjskim izgledima, mljeveno meso nije mrtvo. Od trenutka kad položite ruke, ona se dinamički mijenja, reagira na svako miješenje, svako posipanje soli i svaku promjenu temperature. Neprimjerenim radom s mesom učinit će se da se bjelančevine međusobno križaju poput sitnih trakica čičaka, čineći vaše gotove pljeskavice gušćim i čvršćim tijekom rukovanja mljevenjem. Ako sve želite zadiviti svojim umijećem kako napraviti pljeskavice, uzmite te savjete u obzir. Za dodatne savjete posjetite kuhaj.hr. Za najnježnije pljeskavice, meso sameljite svježe i oblikujte pljeskavice što nježnije. Za rešetkaste pljeskavice s vrhunskim uglovima za hvatanje sira, ponekad volim samljeti meso izravno na pladanj i lagano ga nagovoriti na pljeskavice, a da ga nikad ne pokupite prije nego što ga skuhate. Izvrsno. Ovdje je posljedica: dodavanje smeća poput luka, začinskog bilja, jaja, krušnih mrvica, bilo čega svom mljevenom mesu ne samo da vas prisiljava da pretjerano rukujete smjesom, već svoje hamburgere trenutno svrstava u kategoriju “sendvič s mesnim kruhom”. Ako apsolutno morate dodati smeće svojim pljeskavicama – a uz dobru, dobro odabranu mješavinu mesa, stvarno nema potrebe – pomiješajte ga s kockama govedine prije mljevenja (ali još nemojte dodavati sol! ), Pa da se može ravnomjerno rasporediti, a da nakon toga ne trebate previše raditi. I to je ispravan način kako napraviti pljeskavice, savjetuje čak i kuhaj.hr.

Kako napraviti pljeskavice i kako ih ispeći

Koliko ste puta pročitali kako napraviti pljeskavice i da biste pljeskavice trebali okretati samo jednom dok se kuhaju? Pa, zaboravi na to! Nedavno smo dokazali da su živčani peraji zapravo u pravu. Najbolje vrijeme za začinjavanje vaših pljeskavica je u roku od nekoliko minuta od trenutka kada će udariti na roštilj. Sol počinje utjecati na meso – otapa proteine, izvlači vlagu – onog trenutka kad dođe u kontakt s njim, štetno utječući na vanjsku teksturu vaših pljeskavica. A to nije dobra stvar. Na kraju, razlika nije osobito velika, pa ne treba ludovati. Tko želi – ili može – stalno okretati roštilj pun pljeskavica? Ali sljedeći put kad naiđete na jednog od onih nacista s dvorišta s roštilja (znate tipa) koji apsolutno inzistira na tome da je jedan način okretanja, samo se nasmiješite, kimnite i pustite ga da kuha kako želi. Prvo pravilo roštilja je da nikad ne ispitujete tipa s lopaticom i to je idući važniji savjet nakon onoga kako napraviti pljeskavice. Ali pobrinite se da se tiho naslađujete svojim vrhunskim znanjem i možda ga ismijavate iza njegovih leđa.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE