Kako izgubiti nevinost

Kako izgubiti nevinost

Kako izgubiti nevinost, čini se lako pitanje, a u stvarnosti može biti vrlo traumatično

Novi naraštaji sve ranije stupaju u seksualne odnose i to se obično događa među vršnjacima, na partijima uz puno alkohola pa čak i droga, to su plodovi pop kulture i modernog načina života. OPća seksualizacija svega i svačega stvara ogroman pritisak mladim osobama zbog koje je čak i sramotno priznati da je mlada cura nevina i da dečko kome su već izrasle sve dlake na intimnim mjestima još nije spavao s curom. Kako izgubiti nevinost u kulturi u kojoj su “seks, alkohol i droge” postale kultni film? Stare kulture su imale obrede inicijacije u svijet odraslih i za dječake koji trebaju postati muškarci i za djevojčice koje trebaju postati žene. Kako izgubiti nevinost, zaboravite seks, alkohol i droge, samo ljubav vam treba i onda će se dogoditi spontano i lako, svaki drugi način može biti traumatičan i bolan. Ljubav ublažava strah, sakriva plahost, neiskustvo i sramežljivost, ljubav je nježna i pažljiva. Učinite to iz ljubavi i pamtit ćete to zauvijek.

Kako izgubiti nevinost, spolne bolesti i strah od trudnoće

Uz svu zatrpanost informacijama o svemu i svačemu, ideje o prvom spolnom odnosu i gubitku nevinosti su pune krivih pretpostavki, pa mnogi mladi naivno ulijeću u maloljetničke trudnoće ili pokupe spolnu infekciju baš tijekom prvog spolnog odnosa. Kako izgubiti nevinost, informirajte se i pripremite se, jer čak ni u prvi seksualni odnos ne bi smjeli ući bez zaštite. Nemojte se oslanjari na netočne tvrdnje da se prvi put osim malo boli i par kapi krvi od pucanja himena ne može dogoditi ništa drugo. Djevojka može ostati trudna i prvi put, jedno drugom mogu prenijeti spolnu infekci i prvi put, pogotovo, ako je jedno iskusnije, a drugom je prvi put. Kako izgubiti nevinost, ni ne pomišljajte o tome dok ne nabavite zaštitu. Prvi put se pamti za cijeli život, pa učinite sve da bude lijepo, sigurno, nezaboravno i svakako s osobom koju volite i kojoj vjerujete. Seksati se samo zato da više ne budete djevac ili djevica je jako pogrešno.

Kako izgubiti nevinost, izraz “oduzeti nevinost” i pristanak se međusobno isključuju

Starije generacije itekako pamte izraz “oduzimanje nevinosti” koji je u pravilu značio seksualni čin iskusnog muškarca i naivne i nevine djevojke koju je on vješto “iskoristio”. Silovanje se baš i nije spominjalo, ali često je takvo oduzimanje nevinosti bilo na granici prisile. Kako izgubiti nevinost, nikako pod bilo kojom vrstom prisile, pa i one tipa; “ja sam jedina djevica u svojoj generaciji”. Ako svi skaču u ponor, ne moraš i ti, nikuda nećeš zakasniti. Prvo spolno iskustvo nije pitanje godina, generacijskog pripadanja, nego pitanje tvoje zrelosti i spremnosti i nikako to ne treba činiti na nagovaranje ili samo zato što to i svi drugi rade. Kako izgubiti nevinost, svakako se to treba dogoditi uz obostrani jasan pristanak. Spolni odnos bez jasnog pristanka se može smatrati silovanjem. Pristanak znači da voljno i svjesno ulazite u taj odnos i preuzimate odgovornost za sve posljedice koje iz toga mogu proisteći, uključujući i moguću trudnoću.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara

Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara

Emocionalne barijere u partnerskim odnosima često su uzrok situacije koju slikovito opisujemo kao Zatvorena vrata: Kad se ljubav ne otvara. Komunikacijske zapreke, povrijeđeni osjećaji, izgubljeno pov