Kako izbjeći porez na nekretnine

Kako izbjeći porez na nekretnine

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:32
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako izbjeći porez na nekretnine i uštediti novac

Mnogi građani su se u nekom trenutku svog života našli u situaciji da su došli do neke nekretnine, bilo kroz kupovinu, nasljeđe ili na poklon pa ih ne neugodno iznenadila činjenica da na stečenu nekretninu trebaju platiti poseban dodatan porez. Nekretnina može biti ili zemljište ili sama građevina, a ako ste ju stekli obvezni ste za nju platiti porez na dodanu vrijednost, odnosno PDV. No za ovaj porez postoje određene iznimke koje Vas mogu osloboditi plaćanja pa postoji velik interes građana za kako izbjeći porez na nekretnine. Ako ste kupili neku nekretninu, sasvim je razumljivo da radije ne biste plaćali dodatan novac na već obavljen posao osim ako baš nije nužno. Ovo još i posebice vrijedi za građane koji su neku nekretninu dobili neočekivano u nasljeđe pa nisu trenutno u mogućnosti platiti dodatan porez na nju. Srećom, postoje metode i situacije koje Vam mogu pomoći kako izbjeći porez na nekretnine.

Kako izbjeći porez na nekretnine i osloboditi se plaćanja

Porez na nekretnine zapravo se odnosi na porez na promet nekretninama. Radi se o obveznom trošku u većini situacija, a stopa poreza koji morate platiti iznosi tri posto od vrijednosti nekretnine na tržištu i to u trenutku njezina stjecanja. Tri posto na prvi pogled možda ne izgleda kao toliko ogromna količina no ako primjerice dobijete u nasljeđe neku nekretninu koja ima tržišnu vrijednost od 50 000 eura, porez koji bi morali platiti na nju je čak 1500 eura. Velikom broju građana to nikako nije mali iznos za neočekivano izdvojiti iz džepa. Posebice zato jer se taj porez mora platiti u roku pod 15 dana od dostave rješenja o poreznoj obvezi. Iz tog razloga ljude zanima kako izbjeći porez na nekretnine i koje situacije ih mogu izuzeti iz obveznog plaćanja. Postoji više situacija u koje Vam idu u korist ako Vas zanima kako izbjeći porez na nekretnine. Najčešće situacije i razloge za oslobađanje od plaćanja navodimo ispod.

Kako izbjeći porez na nekretnine i koji uvjeti se moraju ispuniti

Ako ste Vi ti koji stječete nekretninu oslobođeni ste plaćanja dodatnog poreza na promet nekretninama ako ste zaštićeni najmoprimci koji kupuju stan ili zgradu u kojoj stanuju na temelju ugovora o najmu. Porez također ne morate platiti ako ste bračni drug, potomak ili predak osobe s kojom imate ugovor o doživotnom uzdržavanju. Kako izbjeći porez na nekretnine odnosi se i na sve građane koji stječu nekretninu u postupku vraćanja oduzete imovine. Ovo su najčešće situacije u kojima se nalaze ljudi koju žele stječi neku nekretninu bez poreza. No ako nekretninu dobivate na dar ili u nasljeđe također postoje pravila kako izbjeći porez na nekretnine. Naime, porez ne plaćate ako ste bračni drug ili direktna obiteljska veza s osobom od koje dobivate nekretninu. Isto vrijedi i u procesu rasprave za vrijeme raspodjele imovinskih odnosa. Ako niste sigurni možete li i Vi izbjeći plaćanje dodatnog poreza, najbolje je raspitati se direktno za Vašu situaciju kod porezne uprave.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

Kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju?

U današnjem brzom svijetu, potreba za hitnim financijskim sredstvima može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Ako se pitate kako brzo do zajma uz minimalnu dokumentaciju, važno je znati ključne korake