10 najboljih trikova i savjeta za uštedu novca

10 najboljih trikova i savjeta za uštedu novca

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Savjeti za kupovinu i ušteda novca

Svatko od nas ima potrebu obavljati tjedne, mjesečne kupovine namirnica i potrepština za kućanstvo za osnovne egzistencijalne potrebe u trgovinama mješovitom robom i pri tome pronalaziti način kako uštedjeti novac. No, ušteda novca se može ostvariti i kod kupovine odjeće, obuće, namještaja, tehnike i svega što kupujete. Hitri krediti su način kako možete premostiti financijsku nelikvidnost kućnog budžeta dok ne nađete bolje plaćeni posao gdje biste zarađivali više.

Prvi savjet koji vam možemo dati jest da kupujete robne marke trgovine u kojoj redovito kupujete. Takvi proizvodi imaju znatno nižu cijenu nego konkurentski proizvodi jer trgovine imaju velike marže i mogu si dopustiti da na svojim robnim markama snize cijene koje će u konačnici biti daleko ispod konkurentskih proizvoda koje imaju na svojim policama. Ovo je pravi dokaz o tome koliko trgovački lanci zarađuju i kolike su njihove marže zarade.

Drugi savjet je da koristite kupone ili bodove koje neke trgovine daju svojim kupcima na određenim iznosima kupnje koje možete koristiti prilikom sljedeće kupnje. Kupone obično možete pronaći u dnevnim ili tjednim novinama, ali i u letcima same trgovine. Ušteda novca se može ostvariti korištenjem kupona jer se kuponima i bodovima dobivaju određeni popusti na redovnoj cijeni proizvoda.

Ušteda novca kod rasporodaja

Sljedeći savjet koji vam možemo dati jest da pratite rasprodaje bez obzira radi li se o hrani, odjeći, tehnici, namještaju. Roba i proizvodi koji se prodaju na rasprodaji nije niže kvalitete, nego se možda bili zakonski istek trajanja pa ukoliko kupite takvu hranu trebate je odmah i konzumirati s obzirom da je rok trajanja kratak.

Drugi razlog rasprodaje može biti zatvaranje ili preuređivanje trgovine, pa je trgovina odlučila da je za njih povoljnije ponuditi svoju robu i proizvode po nižim cijenama jer bi troškovi seljenja ili skladištenja bili puno veći. Proizvodi i roba koji se daju na rasprodaju su ispravni a vi možete uloviti pravi trenutak ukoliko želite da vaša ušteda novca bude značajna kod rasprodaja.

Sezonske ili prigodne rasprodaje su također prilika da se ušteda novca realizira jer kod ovakvih rasprodaja se mogu na primjer u proljeće kupiti zimske potrepštine po znatno nižim cijenama jer možda sljedeće sezone isti proizvodi izlaze iz mode ili trenda pa će se teže prodavati.

Ušteda novca po pakiranjima i pratite opskrbu trgovine

Ušteda novca se može ostvariti i na pakiranjima samih proizvoda. Na primjer ako uzimate XXL pakiranja podijelite ukupnu cijenu tog pakiranja sa količinom proizvoda koja se u pakiranju nalazi i usporedite sa jediničnim proizvodom koji se nalazi na polici uz veliko pakiranje. Vrlo brzo ćete se uvjeriti da je velika isplativost kupovati XXL pakiranja naročito proizvoda koje trošite u velikim količinama. Kao na primjer dječje pelene koje na dnevnoj bazi roditelji moraju imati spremne za svoje bebe.

Ukoliko stalno kupujete u istoj trgovini jer je blizu vašeg doma ili ste naviknuti na neku trgovinu, već znate gdje što stoji u trgovini, kojim danom se trgovina opskrbljuje novom robom. E to je ključan trenutak jer postojeća roba se treba prvo prodati da bi se police napunile novom robom. Za neke od tih artikala će trgovina spustiti cijenu samo da bi mogla plasirati novu robu koje je upravo stigla u skladište. Ušteda novca se može postići ako ciljano idete u trgovinu kada dolazi nova roba, a postojeća roba se stavlja na akciju samo da bi se što prije oslobodile police za novu robu.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako izgraditi dobru kreditnu povijest?

Kako izgraditi dobru kreditnu povijest?

Imati dobru kreditnu povijest može biti ključno za dobivanje kredita, hipoteke ili čak posla. No, kako izgraditi dobru kreditnu povijest? Počnite s malim koracima. Prvi korak je da provjerite svoju kr

Važnost štednje

Važnost štednje

Štednja je oduvijek slovila kao dodatni “prihod” ili kao fond za crne dane. Riječ je o dodatnom novcu koji možemo iskoristiti onda kada nemamo dovoljno prihoda, ili onda kada imamo neku namjenu – u pr

Ulaganje u kriptovalute: isplati li se riskirati?

Ulaganje u kriptovalute: isplati li se riskirati?

Ulaganje u kriptovalute je u posljednje vrijeme postalo sve popularnije. Razlog tome je jednostavna definicija kako su kriptovalute postale mainstream instrument za ulaganje, i radi toga privlači veli